[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

„Duduie” contactless-ul in transportul public. BCR raporteaza peste 38 mil. de tranzactii de plati digitale in primele noua luni. Ceea ce inseamna o medie de 100 de tranzactii in fiecare minut.

31 octombrie 2023

Peste 123 milioane de tranzacții cu plăți digitale în transportul public s-au înregistrat, în ultimii cinci ani, dintre care peste 38 milioane în primele noua luni din 2023, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit comunicatului. BCR a implementat soluția de plată contactless în 17 orașe din România, inclusiv București.

BCR a implementat în premieră, la Pitești, în august 2023, prima soluție de abonament de transport public asociat cardului bancar. România este în topul primelor țări din Europa în ceea ce privește tranzacțiile la abonamente de transport care pot fi utilizate direct de pe cardul bancar de pe care au fost cumpărate.


De asemenea, mai mult de 1,25 milioane de tranzacții, în valoare totală de 36,8 milioane lei, au avut loc la un an de la implementarea sistemului de plată inteligentă pentru parcările de la terminalele Aeroportului Internațional Henri Coandă. Soluția implementată de BCR permite oricărei persoane să plătească parcarea la aeroport contactless, cu cardul bancar sau cu orice dispozitiv inteligent care permite plata prin tehnologia NFC, într-un mod extrem de simplu și rapid.

In ceea ce priveste operațiunile contactless de retragere numerar de la bancomatele și multifuncționalele BCR, facilitatea a fost implementata la 747 echipamente BCR din întreaga țară, iar retragerea numerarului în euro este disponibilă la 328 de MFM-uri și ATM-uri de pe teritoriul României.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?