[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Doua decenii de la listarea gigantului Amazon: 10.000 $ investiti in 1997 in actiuni ar insemna astazi 4,9 mil. $

16 mai 2017

O investiţie de 10.000 de dolari în acţiuni ale Amazon în urmă cu 20 de ani, atunci când compania s-a listat la New York, ar fi însemnat astăzi un câştig de 4,9 milioane de dolari, având în vedere faptul că acţiunea s-a apreciat de la 2 dolari, preţ ajustat cu operaţiunile de splitare, la circa 960 de dolari, potrivit calculelor jurnaliştilor de la The Wall Street Journal.

„Multă baftă să găseşti un investitor Amazon care să se laude cu un astfel de câştig“, se arată în articolul jurnaliştilor americani realizat cu ocazia aniversării a douăzeci de ani de listare a Amazon, cel mai mare retailer online.

Compania americană are o capitalizare bursieră de 460 miliarde de dolari, a patra cea mai mare din compoziţia indicelui american S&P 500.

Michael Batnick, director de cercetare la Ritholtz Wealth Management, spune că evoluţia pozitivă uriaşă a acţiunilor Amazon i-a determinat pe unii investitori să creadă că este ceva obişnuit sau inevitabil. „Trebuie să fii un fel de sociopat, lipsit de orice emoţie umană, să ai aceste câştiguri monstruoase“, spune el citat de cotidianul american.

Mulţi investitori s-ar putea lăuda că au văzut potenţial la evoluţia acţiunilor unor companii. Din păcate, puţini dintre aceştia au avut disciplina miliardarului Warren Buffet de a se ţine de călătoria profitabilă timp de 20 de ani.

Sursa: ZF

Taguri:
Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?