Dominic Bruynseels, CEO First Bank: „Suntem interesati de Banca Romaneasca.”

2 mai 2019

Dominic Bruynseels, preşedintele executiv al First Bank, banca în spatele căreia se află fondul american de investiţii JC Flowers, a declarat pentru ZF că se uită şi după alte bănci dacă vor apărea la vânzare, dar până atunci planurile se concentrează pe creştere organică şi pe reajustarea proceselor şi a sistemelor interne astfel încât să-şi extindă numărul de clienţi şi creşterea volumelor de resurse atrase.

Dupa preluarea  Piraeus Bank, First Bank tocmai a cumpărat si Leumi Bank, iar Bruynseels spune că sunt pregătiţi să mai cumpere şi alte bănci dacă pe piaţă va apărea ceva relevant: „Avem întreg suportul investitorului nostru pentru o asemenea operaţiune“.

După finalizarea procesului de achiziţie a Bank Leumi România, vom avea o cotă de piaţă de 1,8%, iar intenţia noastră este să depăşim acest nivel pe segmentele de care suntem interesaţi, a adăugat el.

„Nu avem nicio reţinere în a recunoaşte că suntem interesaţi să achiziţionăm Banca Românească. Dacă o vom cumpăra sau nu, depinde de mai mulţi factori.“

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash