Doi din trei oradeni au platit online taxele si impozitele, in primul trimestru. Ponderea celor care platesc numerar la casierie, in total platitori, a scazut aproape la jumatate intr-un an.

9 aprilie 2021

69% dintre oradeni au platit online taxele si impozitele in primul trimestru din acest an. La finele aceleiasi perioade din 2020, procentul era de 51%. De asemenea. ponderea celor care platesc numerar la casierie a scazut de la 33% la doar 19%, in acelasi interval de timp.

Primaria Oradea anunta ca, potrivit evidenţelor fiscale ale Direcţiei Economice, în intervalul 01 ianuarie – 31 martie 2021 şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local un număr de  87.699  persoane fizice şi  8.570 persoane juridice. Numarul total al contribuabililor cu debite este de 140.840.


Cuantumul sumelor încasate aferente impozitelor şi taxelor locale este de  87.661.879lei.

Anul trecut, în acelaşi interval de timp, şi-au achitat taxele şi impozitele locale un număr de 75.885 persoane fizice, respectiv 7.714 persoane juridice, cuantumul încasărilor fiind în valoare de 60.514.939 lei.

Anul acesta, 2 din 3 orădeni au ales ca modalitate de plată plata online. Un procent de 69% din totalul încasărilor, cu excepţia ordinelor de plată prin Trezorerie, au fost realizate prin intermediul platformelor online puse la dispoziţie de Primărie„, mai precizeaza primaria, potrivit ebihoreanul.ro.

„Comparativ cu datele înregistrate în anul anterior, numărul plătitorilor online a crescut cu 39%, iar sumele încasate prin tranzacţii online s-au majorat cu 35%”, a transmis Primăria.

Sursa: ebihoreanul.ro

Începând de anul trecut Primăria le oferă orădenilor care îşi plătesc impozitele integral, folosind mijloace de plată online, o bonificaţie de 8% faţă de doar 4% de cât beneficiază orădenii care preferă să plătească la casierie.

De precizat ca plata online a taxelor si impozitelor oradenilor se poate face atat pe ghiseul.ro cat si pe platforma online construita de primarie. Pentru a avea acces complet la aceasta din urma, contribuabilul trebuie sa obtina user-ul și parola prin completarea unei cereri insotita de copia cărții de identitate. Documentele pot fi depuse la sediul Primăriei Oradea sau pot fi trimise online pe adresa de email primarie@oradea.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?