[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Doar unul din patru cumparatori online foloseste cardul pentru plata produselor

28 octombrie 2013

28 octombrie, 2013 – Desi 86,2% dintre utilizatorii de internet, din mediul urban, au realizat cumparaturi online, doar o patrime dintre acestia platesc prin card, potrivit unui studiu MEDNET. Cea mai utilizata metoda de plata pentru produsele comandate online este cea in numerar cu plata ramburs (70,9%). Pentru plata prin card de debit / credit opteaza 25,1 dintre cumparatorii online intervievati, in timp de 3,3% utilizeaza PayPal.

Dintre cei care au facut cumparaturi online, 80,6% au folosit exclusiv magazine online din Romania, 1,2% au comandat doar de la extern, iar 18,2% au utilizat ambele variante.

Cei care nu au achizitionat produse online pana la data efectuarii studiului sunt, mai degraba, personae cu varsta de peste 49 de ani si cu un venit lunar net al familiei mai mic de 1.000 lei.

Dintre cei care achizitioneaza produse din mediul online, 13,9% cumpara de pe Internet cel putin o data pe luna, 30,3% cel putin o data la 3 luni, 20,6% cel putin o data la sase luni, iar 23,6% cumpara la o perioada mai mare de o jumatate de an. Mai mult, 35,8% dintre cumparatorii din mediul online au achizitionat diverse produse chiar in ultima luna.

In topul cumparaturilor online se afla produsele IT (44,3%), urmate de produsele electronice (41,5%), articolele de vestimentatie (35,4%) si cartile, CD-urile/DVD-urile (34,6%). Livrarile de mancare (servicii de catering) si jucariile sunt printre cele mai putin populare cumparaturi online.

Studiul MEDNET a fost realizat online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, urban, in perioada 17-24 septembrie 2013. Au fost intervievate 710 persoane cu varsta cuprinsa intre 18-55 ani. Marja de eroare a studiului este de +/- 3,68%.

Sursa: romednet.com

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?