Doar o treime, dintre cei care comanda online, plateste cu cardul – restul prefera numerarul. Procentul insa creste anual cu 3-4 puncte procentuale.

20 februarie 2020

Studiul privind comportamentul cumpărătorilor online mai arată că 77% dintre românii preferă să plătească in numerar, la livrare, în timp ce 33% dintre ei folosesc plata cu cardul, procent care, de altfel, creşte de la an la an,
potrivit Barometrului european e-shoppers 2019 realizat de GfK pentru compania de curierat DPD Group, citat de news.ro.

În medie, un român achiziţionează aproximativ 35 de produse într-un an, iar cel mai des comandă cu smartphone-ul produse fashion (37%), beauty (35%) şi electronice (33%).

Aproape patru români din cinci (78%) folosesc un smartphone atunci când fac cumpărături online (cu mult peste media europeană, care este de 64%), iar 90% preferă livrarea acasă (faţă de 86% media europeană), 27% la oficiul poştal (variantă preferată de doar 17% din europeni), 22% la birou (13% media europeană), în vreme ce 12% preferă să folosească livrarea la automate (variantă preferată de doar 4% dintre europeni).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash