Doar BCR si CEC Bank au ofertat Metrorex pentru furnizarea de servicii de plata contactless, prin cu card

26 iunie 2020

BCR și CEC Bank au depus oferte la Metrorex pentru furnizarea de servicii de plată cu cardul bancar contactless direct la porțile de acces în stații, precum și prin POS la casierii și automate de vânzare cartele și plata on-line a titlurilor de călătorie încarcate pe cardurile contactless, potrivit profit.ro.

Contractul a fost estimat la 3,17 milioane de lei pentru o perioadă de patru ani.


În prezent, aceste servicii sunt asigurate de BCR. Sistemul a fost implementat anul trecut sub formă de test în 9 stații, apoi extins în luna martie a acestui an.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?