[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Doar 400.000 de case de marcat, dintr-un total de 650.000, sunt conectate la serverele ANAF. In 30 noiembrie este ultima zi pentru conectare. Comerciantii vor plati amenzi intre 8.000 si 10.000 lei.

29 noiembrie 2021

Comercianţii, firme mici si mjlocii, mai au timp până la 30 no­iembrie pentru conec­ta­rea aparatelor de marcat elec­tronice fiscale la sistemul in­for­matic naţional de supra­ve­ghere şi monito­ri­za­re al ANAF. 

Autoritatea nu va mai prelungi termenul astfel ca cei care nu se confirmeaza, risca amenzi cuprimse intre 8.000 si 10.000 lei. Iar numarul lor nu va fi mic, avand in vedere ca in prezent doar 60% s-au conformat.


Dintr-un total de 650.000 de case de mar­cat din România, din câte am înţeles de la ANAF, mai mult de 400.000 sunt deja co­nec­tate, ceea ce înseamnă conec­tări de peste 60%. Şi la noi sunt conectate tot cam atât, peste 60%. În momentul de faţă, peste tot în te­ritoriu există chiar cozi pentru că s-a aştep­tat în ultimă clipă co­nectarea. Nu ne ajută nici faptul că săptă­mâ­na viitoare s-a făcut acea punte cu 1 de­cembrie, aşa că majori­ta­tea nu se vor lega până pe 30 pentru că există şi concediile respective,“ a declarat pentru ZF Velin Ganev, direc­tor exe­cu­tiv Danubius Exim.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?