[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Directorul Institutului de Cercetare pentru Criptoeconomie din Austria: „Banca centrala europeana a esuat in lupta cu inflatia. Ce mai poti face? Sa cumperi aur, cumperi bitcoin!”

4 aprilie 2022

Dacă nu ai încredere în Guvern, nu ai încredere în bani, deoarece ei vin de la autorități, spune profesorul Alfred Taudes, Academic Director of the Research Institute for Cryptoeconomics, WU Executive Academy, citat de hotnews.ro.

La fiecare două săptămâni cred că cineva prezice că Bitcoin va eșua. Mulți oameni faimoși spun că va eșua, va muri, dar s-a întâmplat asta? (…) Este un sistem descentralizat și e foarte robust.” a spus el.

Mulți oameni au devenit mai săraci, respectiv pensionarii. Banca Centrală Europeană a eșuat. Este treaba lor să lupte cu inflația. Nu o fac. Oamenii, în mod normal, au realizat acest lucru. Ce mai poți face? Să cumperi aur. Ce mai poți să cumperi? Cumperi Bitcoin!”, a mai afirmat Taudes.

De aceea este așa de greu să omori monedele virtuale. Cel mai mare procent de oameni care folosesc criptomonede este în țările unde au eșuat monedele locale, precum în Turcia, ori în Africa, ori India.”

Dacă te uiți la războiul din Ucraina, dacă trebuie să plec de-acolo, am Bitcoin. Tot ce trebuie să fac este să țin minte cheia privată. Dacă ajung aici, am banii. Cu cât avem mai multe crize, cu atât va fi mai apreciat,” a concluzionat profesorul Alfred Taudes.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?