Directorul ANPC: 60% dintre debitori nu cunosc diferența dintre o bancă și un IFN

26 septembrie 2022

Rezultatele unei cercetări au arătat faptul că 60% dintre debitori nu cunosc diferența dintre o bancă și o instituție financiară nebancară, numită și IFN, scrie Paul Anghel, DIRECTOR GENERAL – DIRECȚIA GENERALĂ CONTROL ȘI SUPRAVEGHERE PIAȚĂ ȘI ARMONIZARE EUROPEANĂ in cadrul ANPC, pe contul sau de facebook. In continuare, oficialul ANPC abordeaza tema diferentelor dintre o banca si un IFN si ce anume ar trebui sa verifice un consumator inainte de a contracta un credit.

Ca reactie, Constantin Dragos Vic ii scrie directorului ANPC: „IFN urile sunt cămătărie legalizată. Unele aparțin unor parlamentari 🤫. Sa nu mai vorbim de firmele de recuperări creanțe, o golaneala și niște ilegalități, mulți romani au probleme și sunt păcăliți de aceste firme, care au sedii în paradisuri fiscale. Poate în viitor le faceți o vizită.

Paul Anghel pare sa fie la curent cu aceasta realitate, dupa cum se constata si din raspunsul sau catre Constantin Dragois Vic: „legislația ar trebui modificata și asta urgent mai ales in contextul majorărilor de prețuri și a nevoilor tot mai mari de bani ale consumatorilor„.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?