Rezultatele unei cercetări au arătat faptul că 60% dintre debitori nu cunosc diferența dintre o bancă și o instituție financiară nebancară, numită și IFN, scrie Paul Anghel, DIRECTOR GENERAL – DIRECȚIA GENERALĂ CONTROL ȘI SUPRAVEGHERE PIAȚĂ ȘI ARMONIZARE EUROPEANĂ in cadrul ANPC, pe contul sau de facebook. In continuare, oficialul ANPC abordeaza tema diferentelor dintre o banca si un IFN si ce anume ar trebui sa verifice un consumator inainte de a contracta un credit.
Ca reactie, Constantin Dragos Vic ii scrie directorului ANPC: „IFN urile sunt cămătărie legalizată. Unele aparțin unor parlamentari . Sa nu mai vorbim de firmele de recuperări creanțe, o golaneala și niște ilegalități, mulți romani au probleme și sunt păcăliți de aceste firme, care au sedii în paradisuri fiscale. Poate în viitor le faceți o vizită.„
Paul Anghel pare sa fie la curent cu aceasta realitate, dupa cum se constata si din raspunsul sau catre Constantin Dragois Vic: „legislația ar trebui modificata și asta urgent mai ales in contextul majorărilor de prețuri și a nevoilor tot mai mari de bani ale consumatorilor„.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: