Din mai si pana in septembrie, a crescut cu peste 60% numărul de utilizatori ce au fost atacați prin intermediul furtului de parole – raport Kaspersky

15 octombrie 2021

Infractorii cibernetici vin în mod constant cu noi metode de fraudă online, iar aceste incidente au crescut în ultimele luni. Experții Kaspersky au observat o activitate crescută din partea atacatorilor care furau parole, folosind un malware special numit Trojan-PSW – un troian capabil să fure informațiile de conectare și alte detalii despre contul unui utilizator.

Experții Kaspersky au analizat datele din 2020-2021 (ianuarie – septembrie) cu privire la numărul de încercări de infectare și țintele acestor încercări. Conform cercetărilor lor, există o creștere a numărului de utilizatori atacați în perioada analizată. De exemplu, în septembrie a existat un plus de aproximativ 160.000 de utilizatori care au experimentat astfel de situații, o creștere de 45% față de luna ​​aprilie.

In ultimele luni, experții Kaspersky au văzut, de asemenea, o creștere accentuată a numărului de încercări de infectare a utilizatorilor: în trimestrul al treilea al anului 2021 (iulie – septembrie) a fost înregistrată o creștere de aproape 30%. Suma totală a detecțiilor a crescut, de asemenea, comparativ cu anul precedent: de la 24,8 milioane la 25,5 milioane.

„După cum arată statisticile, datele de conectare, parolele, detaliile de plată și alte informații personale continuă să fie o țintă atractivă pentru infractorii cibernetici și rămân o marfă populară pe dark market. Din acest motiv, încurajăm utilizatorii de internet să ia măsuri suplimentare pentru protejarea conturilor. De exemplu – utilizând metode de autentificare cu mai mulți factori. Creșterea activității atacatorilor folosind furturile de parole sugerează, de asemenea, necesitatea ca utilizatorii să fie mai atenți, să nu acceseze link-uri suspecte și să folosească o soluție de securitate actualizată”, spune Denis Parinov, expert în securitate la Kaspersky.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?