[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Din aceasta luna posesorii de card pot obtine avansuri in numerar de pana la 500 de lei de la comercianti, operatiune asimilata unei retrageri de numerar la ATM

26 iunie 2024

Legea 406/2023, care a intrat in vigoare din 16 iunie a.c., prevede obligația comercianților (atat societăți comerciale cât și PFA-uri, întreprinderi individuale ori familiale) de a accepta cel puțin o modalitate de plată fără numerar.

In plus, comerciantilor li se ofera posibilitate sa si incaseze un comision din acceptarea cardurilor la plata. Aceasta pentru ca vor putea oferi serviciul de avans în numerar la terminalele de plată în baza contractelor încheiate cu instituţiile acceptante. Comercianții trebuie să afișeze la loc vizibil semnul privind acordarea acestui serviciu, precum şi informaţii privind costurile serviciului.


Avansul prevăzut mai sus se evidenţiază distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 500 de lei.

Tranzacţiile privind avansul în numerar se asimilează retragerilor de numerar de la bancomate, iar comisioanele aferente tranzacţiilor se stabilesc conform contractelor în vigoare între părţi.

Comercianţii pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăşi 1% din valoarea avansului acordat.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?