[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Din 3 ianuarie a.c., fost banca specializata pe operatiuni de import-export, Eximbank, a devenit banca universala – dupa absorbtia Bancii Romanesti. Integrarea sistemelor informatice ale celor doua banci s-a facut cu sprijinul Allevo.

20 ianuarie 2023

Allevo anunță finalizarea implementării cu succes a unui proiect generat de fuziunea prin absorbție dintre EximBank și Banca Românească. Proiectul constă într-o consultanță atât tehnică, cât și de business, cu scopul de centralizare a operațiunilor interbancare utilizând aplicația FinTP.

Începând cu data de 03.01.2023, EximBank a devenit o banca universală cu servicii complete, ca urmare a fuziunii dintre aceasta, ca societate absorbantă, și Banca Românească, în calitate de societate absorbită.

Etapa de analiză a presupus reproiectarea proceselor operaționale la nivelul fluxurilor de tranzacții financiare, în contextul integrării sistemelor informatice utilizate de fiecare bancă.

„Proiectul a vizat implementarea unei soluții de procesare a tranzacțiilor financiare interbancare, care să realizeze integrarea sistemelor informatice specifice fiecărei bănci, și care să asigure tranziția de la operațiunile desfășurate independent de fiecare bancă. Toate acestea fără a impacta clienții celor două bănci.” – potrivit comunicatului.

Proiectul a fost finalizat prin colaborarea dintre cele trei echipe Allevo – EximBank – Banca Românească pe parcursul unei perioade de 6 luni. „Rolul Allevo a fost atât de consultant tehnic și de business, cât și de furnizor al soluției finale, FinTP.” – precizeaza compania.

Ne bucurăm să fim parte din acest proiect care s-a finalizat cu succes și să contribuim la consolidarea EximBank care, în urma fuziunii, devine o bancă universală românească de top, menită să susțină toate segmentele de piață – companii și persoane fizice. Avem experiența și know-how-ul necesare pentru astfel de proiecte care trebuie să respecte parametrii stricți de performanță și disponibilitate conform cerințelor serviciilor oferite pe plan național de Banca Națională a României și TransFonD, respectiv pe plan internațional de SWIFT și Eurosystem. Încă o dată s-a dovedit că specialiștii Allevo dețin competențele corespunzătoare și că soluția FinTP este o soluție viabila și suficient de flexibilă pentru a se potrivi celor mai complexe proiecte.” – a declarat Sorina Bera, Director General Allevo.

___________

FinTP este soluția Allevo care conectează aplicații interne bancare la sisteme externe, cum ar fi SWIFT, Transfond, Eurosystem. FinTP asigură procesarea în regim STP (straight through processing) a tranzacțiilor intermediate de toate aceste sisteme.

Funcțiile de bază ale soluției FinTP sunt reprezentate de automatizarea fluxurilor, procesarea diferitelor tipuri și standarde de mesaje, validarea, reconcilierea, asigurarea rezilienței și persistenței tranzacțiilor pe care le procesează. Totodată, FinTP oferă un set de funcționalități tehnice și de business, menite să răspundă nevoilor operatorilor, cerințelor organismelor de reglementare, politicilor de audit și clienților finali.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?