Din 14 septembrie intra in vigoare noi reguli de autentificare mai stricta a clientilor conform PSD2. PIN-ul va trebui tastat si pentru tranzactii sub 100 lei iar ultimele patru cifre din CNP vor fi cerute la platile online.

12 septembrie 2019

Cel putin in cazul ING Bank Romania, care anunță aceste schimbări la plățile cu cardul si schimbarea contractelor cadru aplicabile serviciilor de plată pentru clienți, potrivit profit.ro.

Astfel, începând de sâmbătă, pentru a face plăți cu cardul ING Bank pe site-uri care folosesc 3D Secure, pe lângă parola 3D Secure primită prin SMS va trebui introdus și un cod static format din ultimele 4 cifre ale codului numeric personal (CNP), respectiv din ultimele 4 caractere ale numărului de pașaport, pentru cei care nu au CNP.

Banca anunță că pregătește o soluție de autorizare a oricărei plăți pe internet direct din Home ‘Bank, folosind user-ul și parola. Tot din motive de siguranță, pentru unele plăți contactless la POS, cu cardul sau cu telefonul mobil, va fi necesară introducerea codului PIN.

Regulamentul UE prevede că după fiecare 5 plăți contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN. În prezent, toate plățile de mici valoare se realizează fără a fi necesară introducerea PIN-ului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
41 votes · 41 answers
Voteaza
NoCash