[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Din 14 septembrie intra in vigoare noi reguli de autentificare mai stricta a clientilor conform PSD2. PIN-ul va trebui tastat si pentru tranzactii sub 100 lei iar ultimele patru cifre din CNP vor fi cerute la platile online.

12 septembrie 2019

Cel putin in cazul ING Bank Romania, care anunță aceste schimbări la plățile cu cardul si schimbarea contractelor cadru aplicabile serviciilor de plată pentru clienți, potrivit profit.ro.

Astfel, începând de sâmbătă, pentru a face plăți cu cardul ING Bank pe site-uri care folosesc 3D Secure, pe lângă parola 3D Secure primită prin SMS va trebui introdus și un cod static format din ultimele 4 cifre ale codului numeric personal (CNP), respectiv din ultimele 4 caractere ale numărului de pașaport, pentru cei care nu au CNP.


Banca anunță că pregătește o soluție de autorizare a oricărei plăți pe internet direct din Home ‘Bank, folosind user-ul și parola. Tot din motive de siguranță, pentru unele plăți contactless la POS, cu cardul sau cu telefonul mobil, va fi necesară introducerea codului PIN.

Regulamentul UE prevede că după fiecare 5 plăți contactless consecutive de sub 100 de lei/30 EUR, următoarea plată va trebui să fie autorizată prin codul PIN. În prezent, toate plățile de mici valoare se realizează fără a fi necesară introducerea PIN-ului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?