[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

DIICOT a identificat trei laboratoare destinate confectionarii echipamentelor de skimming

13 ianuarie 2014

Judetul Valcea a fost din nou vizat de DIICOT pentru destructurarea unei grupari infractionale specializata in savarsirea infractiunilor de fabricare si detinere de echipamente de skimming, precum si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos utilizând instrumente de plata contrafacute.

Potrivit comunicatului de presa, “in cauza exista suspiciunea rezonabila” ca membrii gruparii dupa ce confectionau, in România, dispozitive speciale, le utilizau in operatiuni de skimming pe teritoriul mai multor state din Uniunea Europeana, respectiv Italia, Germania si Franta.

Ulterior datele de carduri astfel obtinute erau folosite pentru efectuarea de operatiuni financiare frauduloase, prin utilizarea unor instrumente de plata electronica contrafacute, in Maroc, SUA si Columbia, fiind astfel obtinute de catre membrii gruparii importante sume de bani.

Cu ocazia perchezitiilor au fost identificate trei laboratoare destinate confectionarii echipamentelor de skimming.
De asemenea au fost ridicate bunuri, inscrisuri, sisteme informatice si diverse echipamente artizanale (dispozitive tip gura de bancomat si POS, camere video miniaturale, componente electronice si alte instrumente si materiale necesare confectionarii acestora), utilizate de membrii gruparii pentru savarsirea infractiunilor de skimming, precum si suma de peste 18.000 de euro.

Prezentarea obiectelor/echipamentelor artizanale utilizate de membrii gruparii:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=lLhaIga_Ypg&width=500&height=350

Procurorii D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Bacau au dispus masura retinerii pentru o perioada de 24 de ore fata de 14 invinuiti. La data de 12.01.2014 Tribunalul Bacau a dispus arestarea preventiva pentru 12 inculpati si masura obligarii de a nu parasi tara pentru 2 inculpati.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?