[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

DigiSign a ajuns la afaceri de peste 4 mil. euro. Compania si-a dublat profitul in 2018.

27 mai 2019

Compania locală DigiSign, specializată în furnizarea de certificate digitale şi servicii adiţionale, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri netă de aproape 20,2 mil. lei (4,3 mil. euro), cu 83% mai mari decât în 2017, iar profitul net s-a dublat la 8,6 mil. lei, conform datelor raportate la Ministerul de Finanţe, citate de ZF. Compania a avut o marjă de profit de 43% în 2018.
În ceea ce priveşte numărul de angajaţi, DigiSign a avut la finalul lui 2018 în medie 54 de salariaţi, cu 12 mai mult comparativ cu 2017.

Portofoliul DigiSign cuprinde produse şi servicii precum semnătura electronică, certificate SSL, certificate criptare, cititor de carduri de sănătate, aplicaţii semnare, dispozitive e-token, marcare temporala şi sigiliu electronic.


Printre cei mai recenti clienti ai companiei se numara Ministerul Fondurilor Europene. Astfel. incepand cu luna martie, anul curent, un nou sistem informatic va permite interactiunea, in deplina siguranta, cu efort si consum de resurse minime, intre beneficiari si autoritati, doar din spatele calculatorului si doar utilizand forme electronice ale documentelor necesare accesarii fondurilor. Acest sistem este „MySMIS” , apartine Ministerului Fondurilor Europene, si se adreseaza companiilor si persoanelor fizice, care doresc sa acceseze fonduri europene, pentru a-si dezvolta afacerile.

In cadrul sistemului, atat autentificarea beneficiarilor, cat si garantarea autenticitatii documentelor depuse, vor fi asigurate prin utilizarea certificatelor digitale calificate Digisign si a semnaturilor electronice extinse create cu acestea.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?