[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Diaspora va putea cumpara titluri de stat prin intermediul unei aplicatii

10 aprilie 2024

Ministerul Finanțelor lucrează în prezent la o aplicație care să ofere diasporei românești acces facil la achiziția de titluri de stat, a anunțat Ștefan Nanu, director general al Trezoreriei Statului, la un eveniment organizat de Profit.ro.

Aplicația, care va extinde programul Tezaur pentru a permite plata cu cardul și achiziția fără condiționare de rezidență și CNP, ceea ce va permite și achiziții ale românilor din diaspora, ar trebui să fie gata în acest an.

In prezent, programul Fidelis oferă la vânzare titluri de stat populației prin intermediul Bursei de Valori București, în timp ce programul Tezaur dă posibilitatea achiziției de titluri prin intermediul unităților Trezoreriei și celor ale Poștei Române. Pentru Tezaur s-a lansat la început de 2022 o componentă de subscriere online, dar aceasta este greoaie și nu este accesibilă investitorilor din afara țării, fiind condiționată inclusiv de rezidență.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?