[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Dezbaterile Banking 4.0 – Reglementarea activelor digitale este drumul spre adoptia in masa a cripto – prima parte

Premium
10 aprilie 2023

In promovarea conferintei internationale Banking 4.0 din 30 mai 2023, NOCASH EVENTS a demarat o serie de intalniri cu actori relevanti din industria cripto si a activelor digitale.

La prima intalnire au participat Felix Crisan- co-founder & CTO Netopia Group, Andrei Burz-Pinzaru – Partener Deloitte Legal Romania / Reff & Associates si Sergiu Draganus – DAO Spark – ludo.com, intr-o discutie moderata de Stefan Gergely – Head of Growth Veridion.

Multe adevăruri nespuse pana acum sunt relevate cu mult curaj si obiectivitate intr-o discutie altfel despre falimentele bancare din SUA (martie 2023) si impactul asupra industriei cripto, reglementarea activelor digitale (MiCA – Markets in Crypto Assets regulation), intrarea bancilor centrale in lumea cripto (Central Bank Digital Currency) si stablecoin-uri, experimentul bitcoin din El-Salvador si cum ar trebui sa se raporteze omul obisnuit la fenomentul cripto.

Cripto este aici pentru a ramane. Asadar, ce urmeaza?

Andrei Burz-Pinzaru:

Bancile centrale se uita cu mare interes la ce se intampla pentru ca sunt interesate sa vada daca este ceva ce ar putea sa foloseasca in sectorul financiar-bancar. Si tu ai aici o testare la nivel global, pe o scara foarte mare, facuta in afara cadrului de reglementare. E un global real life experiment. Un global sandbox literalmente.
(…) deocamdata volumul acestor tranzactii (n.r. cu criptomonede) e prea mic ca sa interfereze cu politica monetara. Intre timp, volumul incepe sa se apropie de ceva ce este semnificativ pentru politici monetare, Si atunci, bancile centrale nu se mai pot raporta doar ca observator interesat al fenomenului ci incep sa-si asume prerogative de interventie.

Urmareste materialul video de mai jos si vei intelege intr-o ora tot ce nu ti-ai putut explica in ultimii ani, in materie de cripto.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?