[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Desi sunt estimate la circa 1 mld. Euro, vanzarile online din retail au o pondere de numai 2% in total piata de retail

26 iunie 2013

Ponderea comertului electronic din intreaga piata de retail din Romania (vanzari de produse si servicii online, de la electronice la mancare sau mobila) a fost in 2012 de doar 2% in Ro­mania, fata de 6% in Cehia sau 4% in Polonia, potrivit datelor din raportul anual al grupului sud-african Naspers, actionarul majoritar al eMag.

„Intreg retailul online – de la mancare pana la masini, carti, mobila, electronice, electrocasnice – a avut anul trecut o pondere de 2% – circa un miliard de euro – raportat la intreaga piata de retail, cu o valoare de circa 50 de miliarde de euro“, a spus Iulian Stanciu, director general al eMag, citat de Ziarul Financiar.

„Pe piata electroIT ponderea vanzarilor online este de 20%, iar din intreaga piata este de doar 2%. Potentialul de a creste vân­zările online pe alte categorii de produse este foarte mare“, estimea­za Stanciu.

Grupul Nas­pers a cum­parat anul trecut 70% din eMag cu 93 mil. euro, potrivit datelor din rapor­tul anual, si a avut venituri de 3,7 mld. euro, in crestere cu 27%, in anul fiscal incheiat la 31 martie 2013.

Dincolo de o solida performanta, Naspers a inregistrat si o premiera in 2012: veniturile din Internet au crescut cu 80% si au depasit veniturile generate de televiziunea cu plata.

In urma acestui rezultat, Koos Bekker, Naspers CEO, a declarat: “speram sa extindem afacerile noastre de comert electronic in pietele aflate in curs de dezvoltare. De asemenea, vrem sa construim baza noastra de abonati la televiziunea cu plata pe continentul african”.

In cursul anului incheiat la 31 martie 2013, Naspers si-a marit cu 1,1 milioane portofoliul de abonati la televiziunea cu plata astfel ca, in acest moment, Grupul este prezent in 6,7 milioane de camine din 48 de piete de-a lungul Africii.

Sursa: Naspers & ZF

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?