[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Deputatii au o alta parere decat senatorii legata de pragul minim al cifrei de afaceri de la care acceptarea cardurilor este obligatorie

5 iulie 2017

După ce senatorii au respins, la inceputul lunii iunie, o propunere prin care plata cu cardul devine obligatorie doar pentru magazinele cu cifră de afaceri de cel puțin 50.000 de euro, față de 10.000 cum stabilește legea în prezent, deputații vor să adopte acum un prag mai mare. Guvernul nu este de acord dar are doar un rol cu caracter consultativ. In plus, deputații vor și să elimine obligația în cazul firmelor care desfășoară comerț cu ridicata sau prestări de servicii, cum stabiliseră senatorii.

După votul din Senat, proiectul a fost transmis spre dezbatere și Camerei Deputaților, unde deja în două comisii avizatoare proiectul a fost amendat din nou în sensul majorării, de la 10.000 la cel puțin 50.000 euro, a pragului cifrei de afaceri anuale de la care comercianții sunt obligați să accepte plata cu cardul.

Amendamentele, depuse în comisia pentru industrii și servicii și în cea pentru tehnologia informației și comunicațiilor, elimină totodată o astfel de obligație pentru prestatorii de servicii și în cazul comerțului cu ridicata. Raportul asupra proiectului de lege va trebui întocmit însă de comisia de buget și finanțe, care va decide dacă preia aceste modificări și le supune votului final al Camerei Deputaților în această toamnă.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?