Deputatii au o alta parere decat senatorii legata de pragul minim al cifrei de afaceri de la care acceptarea cardurilor este obligatorie

5 iulie 2017

După ce senatorii au respins, la inceputul lunii iunie, o propunere prin care plata cu cardul devine obligatorie doar pentru magazinele cu cifră de afaceri de cel puțin 50.000 de euro, față de 10.000 cum stabilește legea în prezent, deputații vor să adopte acum un prag mai mare. Guvernul nu este de acord dar are doar un rol cu caracter consultativ. In plus, deputații vor și să elimine obligația în cazul firmelor care desfășoară comerț cu ridicata sau prestări de servicii, cum stabiliseră senatorii.

După votul din Senat, proiectul a fost transmis spre dezbatere și Camerei Deputaților, unde deja în două comisii avizatoare proiectul a fost amendat din nou în sensul majorării, de la 10.000 la cel puțin 50.000 euro, a pragului cifrei de afaceri anuale de la care comercianții sunt obligați să accepte plata cu cardul.

Amendamentele, depuse în comisia pentru industrii și servicii și în cea pentru tehnologia informației și comunicațiilor, elimină totodată o astfel de obligație pentru prestatorii de servicii și în cazul comerțului cu ridicata. Raportul asupra proiectului de lege va trebui întocmit însă de comisia de buget și finanțe, care va decide dacă preia aceste modificări și le supune votului final al Camerei Deputaților în această toamnă.

Sursa: profit.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?