Depasim un nou prag psihologic in renuntarea la numerar: „nasul” va da bilete direct in tren, cu tableta si imprimanta mobila

9 octombrie 2015

Cu o tableta si o imprimanta portabila, conductorii si sefii de tren vor putea de anul viitor sa vanda bilete in vagoane. Investitia va depasi doua milioane de euro, dar isi va merita toti banii, spun sefii de la CFR Calatori. Prin scoaterea la pensie a carnetului de hartie si a compostorului, va creste controlul asupra personalului de tren si, implicit, va scadea si numarul celor care circula cu „nasul”.

Conductorii si sefii de tren vor renunta la carnetelele de hartie pentru a emite bilete in tren. Vor avea doua dispozitive. O tableta si o imprimanta care vor functiona cu user si parola. Astfel ca sefii de la CFR vor sti cate bilete verifica si vinde fiecare conductor.


„Avem peste 2000 de conductori si sefi de tren, 100 de inspectori de bilete care sunt deasupra lor si fac control si inca 250 de conductori la vagoanele de dormit si cusete”, spune Iosif Szentes, director general CFR Calatori, citat de digi24.ro.

Licitatia pentru cumpararea dispozitivelor va fi lansata pana la finalul acestui an, iar investitia nu se anunta deloc una mica. „Imprimanta poate sa plece de la 160 pana in 300 de euro pe bucata, iar telefoanele sau tabletele, pentru ca trebuie sa aiba si functia de scaner, probabil ca pretul lor se va apropia de 1.000 de euro de bucata”, a mai spus pentru digi24 Iosif Szentes, director general CFR Calatori.

Dispozitivele vor scoate la pensie si celebrul compostor. sefii de la CFR spun ca va fi din ce in ce mai greu sa circuli cu nasul in trenul de stat, mai ales ca au fost instalate si camere de supraveghere. in plus, vor sti exact cati calatori au in fiecare vagon in timp real.

Totusi, daca gara din care se urca are casa de bilete, calatorii care nu cumpara biletele din gara, ci vor sa il plateasca in tren vor plati in plus. „Va fi o penalizare, o taxa as zice, va fi modica”, mai spune directorul general al CFR Calatori.

In primele sase luni ale anului, CFR Calatori a transportat peste 27 de milioane de pasageri. Potrivit CFR, sub 5% dintre calatori se urca acum in tren fara bilet.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?