Demarat in 2015, proiectul Mastercard de instalare POS-uri in piete s-a dezvoltat in numai patru orase

26 august 2020

Mastercard, în colaborare cu Patria Bank, a înrolat câteva zeci de producători care oferă clienților posibilitatea de a realiza plata cu cardul în piață.

POS-ul în piață este visul Mastercard încă din 2015 iar anul trecut am făcut primii pași, când am început cu Piața Cibin din Sibiu„, a declarat Laura Ștefan, Director Non-Tradițional Business Mastercard România, citata de wall-street.ro


Proiectul a fost dezvoltat ulterior, astfel că plata cu cardul este în prezent posibilă în piețe din Sibiu, Iași, Galați și București (Piețele Matache și Domenii).

Reacția clienților este ‘WOW’ atunci când văd POS-ul în piață. În plus, opțiunea de plată cu cardul a mărit încasările producătorilor. Am făcut tot posibilul și ca banii să între în posesia comercianților cât mai rapid. Mai exact, producătorii din piețe care au POS beneficiază de un card Mastercard Business, de la Patria Bank, pe care banii ajung în 1-2 zile”, menționează Laura Ștefan.

Acolo unde am instalat deja POS-uri, metoda de propagare este din vorbă în vorbă. Producătorii aud despre această opțiune de plată, văd că funcționează, merg la bancă și cer POS„, a mai precizat reprezentantul Mastercard.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?