Demarat in 2015, proiectul Mastercard de instalare POS-uri in piete s-a dezvoltat in numai patru orase

26 august 2020

Mastercard, în colaborare cu Patria Bank, a înrolat câteva zeci de producători care oferă clienților posibilitatea de a realiza plata cu cardul în piață.

POS-ul în piață este visul Mastercard încă din 2015 iar anul trecut am făcut primii pași, când am început cu Piața Cibin din Sibiu„, a declarat Laura Ștefan, Director Non-Tradițional Business Mastercard România, citata de wall-street.ro

Proiectul a fost dezvoltat ulterior, astfel că plata cu cardul este în prezent posibilă în piețe din Sibiu, Iași, Galați și București (Piețele Matache și Domenii).

Reacția clienților este ‘WOW’ atunci când văd POS-ul în piață. În plus, opțiunea de plată cu cardul a mărit încasările producătorilor. Am făcut tot posibilul și ca banii să între în posesia comercianților cât mai rapid. Mai exact, producătorii din piețe care au POS beneficiază de un card Mastercard Business, de la Patria Bank, pe care banii ajung în 1-2 zile”, menționează Laura Ștefan.

Acolo unde am instalat deja POS-uri, metoda de propagare este din vorbă în vorbă. Producătorii aud despre această opțiune de plată, văd că funcționează, merg la bancă și cer POS„, a mai precizat reprezentantul Mastercard.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?