[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Deloitte România a asistat Innova Capital în preluarea furnizorului de servicii de plată NETOPIA Group

16 octombrie 2023

Deloitte România a asistat Innova Capital, unul dintre liderii pieței de private equity din Europa Centrală și de Est, în preluarea pachetului majoritar de acțiuni al NETOPIA Group, unul dintre cei mai vechi furnizori de servicii de plată din România. Tranzacția, care marchează extinderea Innova Capital pe piața serviciilor financiare din România, a fost semnată în luna mai 2023 și a fost finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea autorităților de reglementare și din domeniul competiției.

Suntem încântați să anunțăm finalizarea achiziției grupului NETOPIA, un lider în oferirea de soluții inovatoare de plată. Cu un portofoliu diversificat, grupul NETOPIA este acum un actor important în domeniul plăților digitale și oferă oportunități de parteneriate pe termen lung și de extindere pe piață”, a declarat Krzysztof Kulig – Senior Partner la Innova Capital. „Această tranzacție marchează un moment important pentru fondul Innova/7 și reflectă încrederea noastră în piața românească de servicii financiare și angajamentul nostru pentru stimularea dezvoltării și inovației în regiune”, a adăugat Krzysztof Kulig.

Deloitte România a oferit Innova Capital asistență în demersul de due diligence financiar și fiscal, precum și servicii de suport în tranzacție. Echipa (foto) din practica de consultanță financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ionuț Vasilescu, Director Adjunct, care au beneficiat de sprijinul Silviei Mihu și al Laurei Necșuliu, Senior Associates, și al Andreei Artin și al lui Marc Nedera, Associates. Experții fiscali care au lucrat la tranzacție au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Ana Irina Bica și Ioana Sirețchi, Consultanți Seniori. Proiectul a fost coordonat împreună cu echipa Deloitte din Polonia, condusă de Arkadiusz Strasz, Partener Consultanță Financiară.

Aceasta este încă o tranzacție importantă pe care o finalizăm împreună cu clientul nostru Innova Capital, după cea care a marcat intrarea sa pe piața locală de servicii financiare, din 2021. Suntem mândri că am putut lucra din nou cu acest investitor regional important în România, a cărui extindere pe piața locală prin această a doua investiție confirmă încrederea în potențialul economiei noastre. Tranzacția a fost un proiect complex, cu mai multe domenii de acoperit și de aliniat în ceea ce privește aspectele financiare și fiscale„, a declarat Radu Dumitrescu – Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

___________

Innova Capital este prezentă în România din 1998 și deține pachete majoritare de acțiuni în companii active în energie, bunuri de larg consum, sănătate și servicii financiare și de business.

Innova Capital este un fond independent de private equity, cu sediul central în Polonia, care investește în achiziții de pachete majoritare ale unor companii de talie medie ce activează în Europa Centrală și de Est. De la lansarea sa, în 1994, Innova Capital a investit aproximativ 1,4 miliarde de euro în aproape 70 de companii situate în zece țări din regiune.

Fondată în 2003, NETOPIA Group oferă servicii de plăți mobile, tranzacții online cu carduri bancare sau prin SMS, marketing prin SMS sau reîncărcări de cartele telefonice pentru mai mult de 25.000 de comercianți și procesează 25% din totalul tranzacțiilor online cu carduri realizate în România. De asemenea, operează MobilPay Wallet, primul portofel digital local multifuncțional, și este lider în serviciile de plată prin SMS. În plus față de serviciile de plată, NETOPIA operează Web2SMS, o platformă pentru gestionarea campaniilor prin mesaje SMS și a comunicărilor legate de tranzacții, utilizată de peste 10.000 de parteneri, inclusiv operatori logistici, instituții financiare, jucători din comerțul electronic și agenții de marketing.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?