[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Debut mondial pentru Vodafone si Visa in platile NFC prin mobil

6 septembrie 2013

Atat Vodafone cat si Orange vor lansa, in acest an in Spania, servicii de plati NFC utilizand conturi prepaid. Vodafone Spania a anuntat deja, in aceasta saptamana, ca toti clientii sai vor putea utiliza Vodafone SmartPass pentru a putea face plati cu mobilul, folosind un cont de card prepaid emis sub licenta Visa.
Aceasta etapa reprezinta prima lansare la nivel mondial a acordului incheiat de catre Vodafone Group si Visa in februarie 2012.
Serviciul va permite plati, pentru tranzactiile de valori mici (precum plata unui bilet de tren, a unei reviste sau cafea), in peste 250.000 de magazine din tara (care accepta Visa PayWave) si urmeaza a fi implementat pana la sfarsitul acestui an. De asemenea, clientii vor putea efectua tranferuri directe de numerar, de tip “person-to-person”, doar pe baza numarului de telefon al beneficiarului.
Clientii cu telefoane NFC vor putea descarca aplicatia de card virtual Vodafone SmartPass care le va permite sa faca plati din contul de Visa prepaid incarcat pe telefon.. Pentru cei care detin alte telefoane se va oferi un sticker contactless care poate fi atasat la telefon.
Vodafone spera sa incorporeze, in aceasta aplicatie, cardurile de debit si de credit ale altor institutii financiare in 2014, si sa incheie acorduri cu terte companii care vor sa foloseasca serviciul pentru promovarea cupoanelor de reduceri si a programelor de loialitate astfel incat aplicatia sa se comporte ca un adevarat portofel virtual.
“Vodafone SmartPass reprezinta urmatorul pas in revolutia telefoanelor inteligente pentru ca permite clientilor nostri sa beneficieze de simplitate, siguranta, viteza si usurinta in administrarea tranzactiilor de zi cu zi doar prin detinerea telefonului. Scopul nostru este acela de a elimina nevoia de utilizare a portofelului fizic”, a spus Inaki Cabrera, director mcommerce at Vodafone Spain.

Potrivit finextra.com, se asteapta ca urmatoarele piete in care va fi lansat serviciul sa fie, cel mai probabil, Germania, Olanda, Turcia si Marea Britanie.

Potrivit nfcworld.com, Orange a anuntat ca va lansa in Spania – in colaborare cu MasterCard – serviciul Orange Cash, in cursul trimestrului IV din acest an. Clientii vor putea efectua plati NFC utilizand un cont Orange de numerar pe o cartela prepaid care poate fi incarcat(a) de pe un card de credit. De asemenea, pentru clientii care nu detin un telefon cu capabilitati NFC, se va pune la dispozitie un card fizic.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?