„De ce ati iesit din casa? Pentru a face rost de numerar.” Peste 56.000 de locuitori blocati in cele opt localitati aflate in carantina, limitrofe Sucevei, nu au acces la niciun bancomat si nicio banca.

1 aprilie 2020

Cele opt localități din jurul Sucevei care au fost plasate în carantină alături de municipiul cu care se învecinează nu au nicio unitate bancară și niciun bancomat, scrie profit.ro. Aceste localitati au împreună 56.812  locuitori, două dintre acestea având fiecare peste 10.000 de locuitori.

Locuitorilor le este permis să iasă din localitate doar pentru urgențe medicale, lucrări agricole sau dacă au documente de la angajator că merg la muncă în oraș în această perioadă.

După instituirea carantinei, locuitorii mai pot face cumpărături doar la magazinele din satul propriu, într-o zonă în care numerarul este mijlocul de plată dominant.

Postasul este singurul „canal” de alimentare cu numerar si acesta vine o data pe luna. Pentru locuitorii acestor localitati aflate in carantina, ar trebui actualizata declaratia pe propria raspundere astfel incat la motivele pentru care se iese din casa sa fie si „obtinerea de numerar”.

Comentarii (1)
  1. cezar spune:

    Informatia nu este adevarata. Ex la Salcea este ATM CEC Bank la primarie!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?