De astazi, taxa de pod de la Cernavoda se incaseaza prin SMS transmis la numar scurt sau prin statii de distribuire a carburantilor auto

30 aprilie 2015

CNADNR anunta ca, incepand cu data de 30 aprilie 2015, orele 00.00, tarifele de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunare, intre Fetesti si Cernavoda se incaseaza printr-un sistem informatic similar celui care se utilizeaza pentru rovinieta.

Astfel, trecerea prin statia de taxare se va efectua pe trei benzi pe sens, din care benzile 2 si 3 vor fi cu trecere libera, fara bariere, iar banda 1 (de la marginea din dreapta) va fi in continuare cu bariera, si numai pentru plata cash.
Potrivit comunicatului de presa, „aceasta solutie va conduce la fluidizarea traficului pe pod”.

Tariful poate fi achitat inaintea trecerii sau, cel tarziu, pana la ora 24 a zilei urmatoare trecerii. Tarifele pot fi achitate la distribuitorii autorizati de CNADNR:
• Prin sms la numarul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone, DigiMobil)
• Statii de distribuire a carburantilor auto (OMV, Petrom, Rompetrol si Mol).

Pentru achitarea tarifului de trecere la statiile de carburanti se recomanda prezentarea certificatului de inmatriculare al vehiculului. Plata prim sms se poate efectu anumai pentru o singura trecere si se taxeaza in conformitate cu termenii si conditiile operatorilor de telefonie mobila. Trecerea vehiculelor pentru care exista abonamente preplatite eliberate sub forma de tichete pâna la intrarea in vigoare a tarifelor electronice de trecere se va efectua numai pe banda 1.

Controlul se va efectua prin intermediul camerelor video care inregistreaza numarul de inmatriculare si care va fi verificat in sistemul electronic al platilor. Tarifele sunt cuprinse intre 13 si 91 lei, iar amenzile de la 130 la 910 lei.

Mai multe detalii despre sistemul eTarif
29 aprilie

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?