De astazi, Google modifica sistemul de ranking al site-urilor

21 aprilie 2015

Incepand de marti, Google va schimba sistemul de ranking al site-urilor, favorizandu-le pe cele mobile friendly, acelea care pot fi usor accesate si parcurse pe smartphone-uri, fara grafica multa si flash, scrie presa internationala.

In anumite cercuri, aceasta miscare este denumita „Mobilegeddon”, mii de site-uri grabindu-se sa faca trecerea spre mobile. In teorie, daca in prezent esti pe locul 1 sau 2 in anumite cautari, daca site-ul tau nu este mobile friendly in cateva luni ar putea cadea pe locul 9 sau 10, lovind puternic in afacerile business-ului, spune Greg Sterling, analist independent.

„Pana la 40% dintre site-urile de top nu sunt in prezent mobile friendly”, spune Sterling. „Exista o categorie mare de oameni care a ignorat complet mobile-ul”. Google face aceste schimbari deoarece din ce in ce mai multi oameni folosesc acum smartphone-urile mult mai des decat desktop-urile.

Potrivit wall-street.ro, „daca esti un business de mici dimensiuni si nu ai timp sa grabesti acest proces, nu te panica. Majoritatea cautarilor scot in evidenta, oricum, site-uri locale, asa ca daca esti un business din Valcea, de exemplu, oricum vei iesi in fata, la cautarile generate din acest oras. Cu toate acestea, este recomandat sa realizezi tranzitia spre mobile friendly cat mai rapid posibil.”

In august, wall-street.ro a analizat principali jucatori din online-ul romanesc si a concluzionat ca doar un numar mic de site-uri este bine optimizat mobile, restul avand carente majore.

Sistemul de cautare propus de Google, care face ca anumite produse/site-uri sa iata in fata altora, a atras atentia Comisiei Europene inca din 2010. Comisia este preocupata de faptul ca utilizatorii nu vad cele mai relevante rezultate in urma cautarilor si a ridicat recent o serie de obiectii la care Google este invitata sa raspunda. Mai multe detalii in comunicatul de presa al Comisiei.

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash