Dana Dima, vicepresedinte BCR: „În 5 ani, 70% din fluxurile de plati vor fi digitale.” O dublare fata de situatia din prezent.

20 ianuarie 2020

Dana Demetrian Dima, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking BCR, a declarat pentru economica.net ca zona de non-cash va ajunge anul acesta la un 40% spre 45% tranzacţii online. Acum, fluxurile digitale de plăţi reprezintă circa 30% din piaţă.

Oficialul BCR crede că în cinci ani, 60%-70% din tranzacţiile din România se vor realiza prin fluxuri digitale, iar BCR va ajunge probabil la 80%, „strategia băncii fiind aceea de a se transforma într-o bancă digitală”.


Unul dintre factorii care contribuie la cresterea ponderii digitalului in tranzactiile de plati este tehnologia contactless. In prezent, o treime dintre tranzacţiile cu cardurile BCR sunt contactless. Numai in transportul in comun, se realizeaza lunar un milion de plati contacteless, in cele 12 orase in care a fost implementata solutia.

Mai multe detalii gasesti aici despre noile produse din categoria „daily banking” pe care le va lansa BCR in acest an, inclusiv creditul de refinantare 100% online.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?