Dana Dima, vicepresedinte BCR: „În 5 ani, 70% din fluxurile de plati vor fi digitale.” O dublare fata de situatia din prezent.

20 ianuarie 2020

Dana Demetrian Dima, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking BCR, a declarat pentru economica.net ca zona de non-cash va ajunge anul acesta la un 40% spre 45% tranzacţii online. Acum, fluxurile digitale de plăţi reprezintă circa 30% din piaţă.

Oficialul BCR crede că în cinci ani, 60%-70% din tranzacţiile din România se vor realiza prin fluxuri digitale, iar BCR va ajunge probabil la 80%, „strategia băncii fiind aceea de a se transforma într-o bancă digitală”.

Unul dintre factorii care contribuie la cresterea ponderii digitalului in tranzactiile de plati este tehnologia contactless. In prezent, o treime dintre tranzacţiile cu cardurile BCR sunt contactless. Numai in transportul in comun, se realizeaza lunar un milion de plati contacteless, in cele 12 orase in care a fost implementata solutia.

Mai multe detalii gasesti aici despre noile produse din categoria „daily banking” pe care le va lansa BCR in acest an, inclusiv creditul de refinantare 100% online.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash