Dana Demetrian, vicepresedinte BCR: “Pentru prima data in Romania, o banca isi va deschide relatia cu clientii 100% online”

29 octombrie 2018

Declaratia a fost facuta joi seara, cu ocazia lansarii platformei digitale George. Despre facilitatile cu care vine noua platforma aici.

Doritorul isi introduce numele, adresa de email și telefonul in platforma, scanează cartea de identitate, își face un selfie cu telefonul mobil, iar sistemul de Face Recognition verifică automat poza din selfie cu cea din cartea de identitate. Ulterior, clientul complează mai multe categorii de informatii (ocupatie, sursa venituri, ce tipuri de servicii financiare vrea să folosească, angajator) si alege culoarea cardului George pe care îl primește apoi la orice adresă aleasă.

Solicitantul intră în dialog video cu un consultant BCR care va verifica corectitudinea datelor. George generează apoi contractul pe care clientul îl semnează electronic, prin certificat calificat, fiind nevoie doar de introducerea unei parole comunicate de bancă. George deschide contul curent, va genera datele de acces și comandă cardul clientului.

Marian Ignat, directorul executiv al diviziei Digital Banking din BCR, a precizat că premiera bankingului 100% digital va însemna posibilitatea de a deveni client al băncii “în mai puțin de 10 minute, 100% online, 24 de ore din 24”, potrivit profit.ro. Serviciul, va fi funcțional în luna noiembrie, acum aflându-se în faza de beta testing.

Furnizorul semnăturilor electronice, fără de care încheierea online a unui contract nu este posibilă, este compania Namirial din Italia.

BCR este unul dintre partenerii principali ai conferintei internationale fintech – Banking 4.0. Problematica semnaturii electronice, care va permite inrolarea clientilor de la distanta, va fi analizata atat de vicepresedintele BCR, Dana Demetrian, cat si de Adrian Dinculescu, Managing Director Namirial, ce vor fi prezenti la eveniment in panelurile dedicate, cum sunt cele de „autentificare & biometrie” si „fintech in banking”.

De asemenea, participantii vor putea afla si planurile guvernamentale in domeniul masurilor ce vor grabi trecerea la digitalizarea serviciilor digitale din administratie, plecand de la modificarea legislatiei privind semnatura electronica. In aceste sens este asteptata interventia presedintelui AADR, Liviu Stoica, ce va fi prezent in panelul dedicat autentificarii si biometriei.

Aproximativ 40 de experti (vezi lista) din sapte tari vor lua cuvantul la Banking 4.0, un eveniment care va analiza impactul tehnologiilor emergente asupra industriei serviciilor financiare in anii urmatori: biometrie, blockchain si inteligenta artificiala.

Asigura-te ca nu ratezi acest eveniment unic si rezerva-ti un bilet. Campania de early bird expira la 1 noiembrie!

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash