Dan Ostahie lanseaza un procesator de plati pentru comercianti

10 ianuarie 2019

Afacerea este inițiată cu compania bulgara Paynetics (care va detine 30%), emitent de monedă electronică și membru principal al Mastercard și VISA, SWIFT și SEPA, furnizor soluții de plată B2B și B2C. Serviciile vor fi furnizate atât online, cât și în magazinele fizice.

“Credex Pay își propune pentru primul an să implementeze soluția de procesare plăți unui număr de 150 comercianți și să obțină venituri de aproximativ 2 milioane euro, cu o echipă de 8 angajați. Investiția inițială va fi de aproximativ 1 milion de euro. Pe termen mediu, planul nostru este să depășim 1.000 de comercianți înrolați și să generam venituri de 3-4 milioane de euro anual, iar echipa va evolua către 25 de angajați”, spune pentru Profit.ro Traian Baicu, CEO al Credex IFN.

“Teminalele mobile POS ale lui Paynetics sunt în faza finala de certificare de către organizațiile internaționale de carduri. Paynetics va contribui la dezvoltarea Credex Pay cu know-how în zona de emitere carduri, acceptare carduri și procesare plăți”, arată Baicu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?