Dan Ostahie, Altex:”o banca mare mi-a spus ca nu poate continua relatia cu noi pentru ca in 5 ani tot business-ul va fi online”

29 septembrie 2015

Criza financiara din 2008 a prins sectorul bancar romanesc complet nepregatit, iar primii care s-au speriat de noul context economic au fost bancherii, din cauza intelegerii limitate a schimbarilor survenire in sistem, a declarat Dan Ostahie, fondatorul si presedintele Altex Romania, cel mai mare retailer de electrocasnice si IT din Romania.

“Contestarea ideilor m-a facut sa cred mai mult in viziunea mea. Aceasta contestare m-a facut sa merg mai departe. Printre contestatari au fost in primul rând oamenii din mediul bancar. 2009 a prins mediul bancar din Romania complet nepregatit. Expertiza de banking limitata, explozia numarului de banci intre 2005 si 2008, usurinta cu care s-a dezvoltat mecanismul de creditare si atitudinea neutra a Bancii Nationale nu au reusit sa consolideze la nivelul bancilor experienta necesara pentru a trece anii 2009-2010. Bancile au fost primele care s-au speriat in criza si s-au speriat din cauza intelegerii limitate a sistemului. O banca mare mi-a spus ca nu mai poate continua relatia cu Altex si Media Galaxy pentru ca in viziunea lor peste 5 ani magazinele nu vor mai exista si tot businessul va fi online, iar noi nu vom putea face aceasta schimbare”, explica Dan Ostahie (foto), in emisiunea WALL-STREET 360.

Seful Altex spune ca existenta magazinelor fizice si integrarea canalului de vanzare online cu cel offline este o viziune in care crede si pe care clientii o confirma. “Magazinul ramane stalpul de incredere pentru clienti. Orice magazin online usureaza drumul spre magazinul fizic. Acum, oamenii dau click, vad produsul, compara, este ceva parte din businessul existent. Online-ul este un alt magazin dintr-o retea existenta. Insa magazinul nu are acest contact cu produsul sau asistentul de vanzari”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash