Dan Diaconescu promoveaza tehnologia blockchain in cinematografie. Domnul „nu ratati pentru ca nici nu stiti ce pierdeti” lanseaza o criptomoneda cu care poate fi cumparat un film serial, bazat pe fapte reale.

30 aprilie 2021

Cryptodan-ul lansat de omul de televiziune poate fi achizitionat de pe platforma opensea.io, pretul actual fiind de aproximativ 94 USD.

Dan Diaconescu, „singurul cetatean european care are o interdictie de a vorbi in public timp de 10 ani si jumatate,” dupa cum spune chiar el, devine si primul roman care lanseaza un NFT (Non Fungible Token).

Acest prim NFT „conține și o mare dezvăluire a lui Dan Diaconescu, pe care doar o singură pesoană o va afla în exclusivitate și o va deține în proprietate,” potrivit NFT Romania, singura platforma dedicata exclusiv acestei piete.

Platforma NFT explica: „noua tehnologie NFT înseamnă că avem un obiect digital unic, care nu poate fi înlocuit cu altceva, precum un Bitcoin care poate fi dat la schimb pentru un altul. Majoritatea NFT-urilor la nivel artistic au în spate Blockchain-ul (registrul/catastiful digital) de la Ethereum (…) În termenii cei mai simpli, NFT-urile transformă operele de artă digitale şi alte obiecte valoroase în active unicat, verificabile, uşor de tranzacţionat pe blockchain.

Dan Diaconescu a facut un film in serial, bazat pe fapte reale, in care practic isi spune povestea proprie. „Primul film artistic povestit, relatat de catre mine, singurul care am vazut acel film,” spune Diaconescu, care este scenaristul si regizorul acestui film.

Cele sase episoade ale serialului sunt: 1) Inceputul, 2) Presedintele, 3) Sex si Putere, 4) Blonda si Motivul, 5) Alegerile si 6) Virusul.

Lansate in cadrul DD Home Cinema, un sistem cinematografic bazat pe tehnologia blockchain, serialele vor fi distribuite prin streaming, prin stick sau prin DVD.

Dan Diaconescu explica: „Fiindcă la baza acestor pelicule cinematografice va sta tehnologia blockchain, o cryptomonedă va sta, desigur, la baza achiziţionării acestor trei produse în varianta streaming, în varianta stick sau în varianta DVD. Aşa cum v-am anunţat, cryptomoneda pe care noi, împreună cu dumneavoastră o vom folosi, se va numi CryptoDan.  Toti cei care veti primi in casele dumneavoastra un stick, un DVD sau streaming-ul video, veti primi si o cantitate de cryptodani. La momentul respectiv, va voi povesti sau chiar dumenavoastra imi veti relata, ce veti face cu acesti cryptodani.”

Mai multe detalii aici

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?