[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Daca vreti sa investiti in open banking, platforma de crowdfunding Seedblink va propune Finqware. Compania vrea sa atraga 450.000 Euro pentru a automatiza operațiunile financiare din corporațiile europene.

13 iulie 2022

Finqware, companie ce dezvolta solutii de conectivitate – prin intermediul API-urilor – in domeniul open banking, deruleaza o noua runda de finantare si isi propune sa atraga 450.000 euro, ajungand astfel la o evaluare de 6,8 mil. euro.

Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea în continuare a infrastructurii și pentru optimizarea produselor, a vânzărilor și a marketingului.  Deja compania anunta deschiderea unui birou in Luxemburg.


Din suma propusa pentru a fi atrasa in aceasta runda, 250.000 euro este deja investită („pre-committed money”) de catre alți coinvestitori. Diferenta va putea fi subscrisa de investitorii de retail interesati, pana pe 28 iulie – aceasta este data până la care campania trebuie să atingă obiectivul de finanțare. Tichetul minim pentru investitie este de 2500 euro.

In cazul in care suma este suprasubscrisa, aceasta se va suplimenta cu 50.000 euro astfel ca, in final, suma totala ce poate fi atrasa de la investitorii retail in aceasta runda de finantare, prin intermediul platformei SeedBlink este de 300.000 euro.

Context

Până în prezent, doar companiile mari, globale, au putut instala soluții costisitoare și sofisticate pentru gestionarea fondurilor, plăților și operațiunilor financiare cu partenerii lor bancari. În fiecare zi, milioane de contabili, trezorieri și alți profesioniști din domeniul financiar din UE trebuie să acceseze extrasele bancare ale companiilor lor, să reconcilieze și să proceseze zeci de formate de date, urmând să descarce și să încarce fișiere pentru a trimite plățile către bănci. Aceasta este o muncă ce constă aproape în întregime în sarcini manuale și repetitive de verificare, reconciliere și organizare a fișierelor și a formatelor de date, și care implică un risc ridicat de eroare și fraudă. 

Open Banking și Open Finance sunt capabile să elimine acest volum de muncă prin intermediul tehnologiei API. Finqware a dezvoltat FinqTreasury, o platformă integrată de tranzacții bancare, bazată pe Open Banking pentru a eficientiza operațiunile financiare, cu accent pe fiabilitate și scalabilitate.

API-urile bancare oferă unei game largi de organizații acces la soluții eficiente de gestionare a lichidităților bancare și a tranzacțiilor. Tehnologia facilitează acest lucru la o fracțiune din preț, în cadrul unui model de abonament lunar, obținând date precise, în timp real, fără intervenție umană.

Piața europeană de open banking a fost evaluată la $6,14 miliarde în 2020 și se preconizează că vă ajunge la $48,30 miliarde până în 2030, înregistrând un CAGR de 23,18% între 2021 și 2030 (conform Allied Market Research).

Mai multe detalii despre managementul Finqware, ce s-a realizat pana acum si planurile de dezvoltare, gasiti in materialul video de mai jos.

Finqware Pitch – Q&A session – starting at 03.45′

Finqware este un start-up românesc specializat în integrare și aplicații de open banking. În iunie 2022, startup-ul a devenit printre puținele instituții financiare autorizate conform regulamentului european PSD2, putând opera în toate cele 27 de țări din UE pentru a primi date bancare sau a intermedia plăți pentru clienții săi. Compania are deja clienți bancari locali și regionali importanți.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?