De la mPOS la aplicatia Tap to Phone: Curierii DPD pot accepta plăţi contactless la livrarea coletelor, cu autentificarea tranzactiei direct in „wallet”

28 octombrie 2021

Compania de curierat DPD implementează o nouă soluţie de plată contactless la livrare, în parteneriat cu Matercard, OTP Bank şi Honeywell International, „fiind pentru prima dată când un dispozitiv destinat întreprinderilor, Honeywell ScanPal, este transformat într-un POS, datorită aplicaţiei Tap on Phone oferită de OTP Bank,” potrivit ZF.

Honeywell ScanPal este un terminal mobil portabil cu ecran tactil, disponibil pe Android, cu opţiuni avansate, care-i permit să poată fi utilizat în domenii precum: retail, DSD, ridicare şi livrare şi servicii pe teren. Dispozitivul foloseşte aplicaţia Tap on Phone de la OTP Bank, un instrument lansat în luna martie a acestui an. Soluţia este certificată Mastercard şi respectă cele mai înalte standarde de securitate a datelor.


Plăţile pot fi efectuate cu orice card contactless sau folosind un portofel electronic, caz în care nu este solicitat codul PIN, autentificarea tranzacţiei fiind realizată direct în wallet.  Serviciul este disponibil atât pentru companii, cât şi pentru consumatori.

Noua soluţie IT marchează o premieră pentru piaţa de curierat şi permite tranzacţii contactless moderne, sigure şi rapide,” a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Suntem nerăbdători să vedem cum va fi primită noua soluţie de plată,” a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Croaţia, Mastercard.

Declaratia oficialului Mastercard surprinde oarecum avand in vedere ca parteneriatul dintre DPD si MasterCard, în vederea încurajării plăţilor cu cardul la curier, a fost lansat acum doi ani, in 20 octombrie 2019. Mai mult, solutia de plata cu cardul la livrare a fost lansata inca din 2016.

In aceste conditii, este clar ca piata – cel putin clientela DPD – a raspuns la intrebarea „cum va fi primita plata prin card la curier”. Daca experienta a fost pozitiva, atunci plata prin wallet va fi cel putin la fel de bine primita, fiind in mod evident o solutie mai avansata.

La momentul comunicatului din 2019, se preciza ca un curier DPD face zilnic, in medie, 60 de livrari, si poate avea asupra lui o suma considerabila, „supunandu-se unor riscuri pe care ne-am dori sa le indepartam”.

DPD are peste 1400 curieri şi livrează peste 18 milioane de colete pe an.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?