[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Cumpărăturile pentru produse de uz curent se mută în online: clienții eMAG au cumpărat cu 22% mai multe produse de folosință zilnică, în prima jumătate din acest an (comparativ cu sem. I 2022)

24 iulie 2023

În medie, un client alocă lunar 259 de lei pentru o comandă online dedicată cumpărăturilor
curente. 63% dintre comenzile de produse de uz curent sunt livrate la easybox.

Adopția ecommerce pentru produsele de folosință zilnică a crescut tot mai mult în rândul clienților eMAG care, în prima jumătate a acestui an au comandat, în medie, cu 22% mai multe produse din această categorie. Astfel, ei au cheltuit, în medie, 259 de lei pe lună pentru produse precum cele pentru îngrijirea casei, produse cosmetice, jucării, haine, încălțăminte, cărți, cafea sau ceai, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Când vine vorba despre metoda preferată de livrare, în prima jumătatea a anului, clienții au optat pentru flexibilitatea și predictibilitatea oferite de livrarea în proximitate, la easybox. În medie, 63% dintre cumpărăturile obișnuite sunt livrate la unul dintre cele peste 3.800 de lockere easybox din țară.

Ușurința de a găsi un preț bun prin eticheta Superpreț sau în campaniile promoționale, dar și livrarea gratuită și ofertele exclusive pentru clienții Genius au stimulat frecvența de cumpărături din categorii de produse pe care le folosesc în mod curent, de la produsele pentru îngrijirea casei, la cele de îngrijire personală, pentru animalele de companie, cafea sau ceai. Oamenii caută o gamă tot mai diversificată de produse, iar online-ul este un mall uriaș care face posibil acest lucru pentru orice buzunar,” a declarat Irina Pencea- General Manager, eMAG România.

În topul categoriilor de produse care au înregistrat creșteri de comenzi cu peste 20% în primele șase luni ale acestui an, comparativ cu anul anterior, se numără produsele de îngrijire a casei și grădinii, produsele de îngrijire personală, jucăriile, cafeaua și ceaiul, produsele pentru animale de companie. De asemenea, clienții au comandat cu 10% mai mult din categorii precum băuturi, haine și încălțăminte, dar și cărți.

Topul categoriilor cu cele mai mari creșteri în primele șase luni din 2023: 1) Produse de casă și curățenie a casei, 2) Produse de igienă personală 3) Produse de beauty 4) Jucării 5) Cafea și ceai 6) Pet Shop 7) Băuturi 8) Încălțăminte 9) Cărți.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?