[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Cum cumpără familiile din România – studiu pe clienții eMAG. Mai bine de jumătate dintre familii au o abordare bine organizată, cu liste de cumpărături și își planifică produsele pe care doresc să le achiziționeze.

25 septembrie 2023

Familiile își planifică viața cu liste organizate și aleg împreună cărți, muzică și hrană pentru animale.
Potrivit unui studiu efectuat în rândul clienților eMAG în perioada 17-29 august 2023, în majoritatea familiilor (65%), bărbații au cel mai mare aport la bugetul familiei, dar cele mai multe decizii de cumpărare sunt luate de femei.

În contextul în care opt din zece clienți eMAG locuiesc cu un partener, iar jumătate dintre aceștia au și un copil, eMAG a explorat dinamica rolurilor în familie în ce privește cumpărăturile și a lansat o nouă umbrelă de comunicare la nivel regional, în România, Ungaria și Bulgaria. Campania este construită în jurul Familiei Căutărescu, o familie în care fiecare personaj reprezintă o tipologie de consumator și își urmărește propriul interes când vine vorba despre shopping.

Așa au apărut: Bebe #CautatorulChibzuit, Flori #CautatorulOrganizat, Relu #CautatorulMereuInPriza, Anton #CautatorulDeAltceva, Ema #CautatorulDeNou, David #CautatorulSuperSmart.

Potrivit studiului eMAG, bărbații au venituri mai mari, însă partenerele sunt cele care preiau responsabilitatea cumpărăturilor obișnuite. Astfel, femeile aleg produsele de curățenie, obiectele de mobilier, articolele vestimentare și accesoriile, dar și produsele de igienă sau produsele dermato-cosmetice. Bărbații însă se implică mai mult în alegerea cumpărăturilor din categoria electro-IT & auto, băutură și mâncare, accesorii și echipamente sportive.

În același timp, studiul arată că bărbații preferă opțiunile mai comode și caută mereu cea mai simplă metodă pentru a achiziționa un produs. Pe de altă parte, femeile sunt atente să aleagă și cel mai bun preț, astfel că urmăresc promoții și oferte.

În Familia Căutărescu, Flori este stâlpul casei, tipul mamei organizate care umblă cu listuțe de cumpărături și este atentă la prețuri și oferte, însă din când în când se răsfață cu câte ceva pentru ea, pe când soțul ei, Relu s-a documentat cu ajutorul review-urilor și știe tot ce mișcă în online.

Copiii sunt cei care știu mereu unde să găsească informații despre produse și stau cu ochii pe noutățile din tehnologie, potrivit studiului eMAG, iar David, băiatul din Familia Căutărescu, este geniul familiei, pasionat de jocuri de construcții, de roboți și știință. Alături de el, Ema, sora lui, este în perioada preadolescenței, deci caută în permanență noutăți și încearcă să obțină ce o interesează de la ceilalți membri ai familiei.

În jurul familiei de bază gravitează bunicul Bebe, care joacă rolul căutătorului chibzuit și atent la economii, însă căruia îi place să pară cool și să țină pasul cu tehnologia. Alături de el, unchiul Anton, bufonul familiei, face cumpărături impulsiv și pare mereu pe punctul de a da lovitura cu idei noi de proiecte și business.

Fiecare dintre noi avem nevoi și roluri diferite în familie, iar datele noastre arată că fiecare membru are un comportament specific. La fel stau lucrurile și în Familia Căutărescu, cu ajutorul căreia ne propunem să comunicăm într-un mod simplu și ușor de povestit mai departe despre serviciile și ofertele pe care le punem la dispoziția clienților noștri. Ancorată în sloganul de brand lansat acum mai bine de un an, noua campanie de comunicare portretizează prin intermediul unor situații de viață interpretate cu umor felul în care shoppingul online pătrunde din ce în ce mai mult în obiceiurile de zi cu zi ale familiilor”, a declarat Irina Pencea – General Manager eMAG România.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?