Criptomoneda romaneasca integrata in Samsung Blockchain Wallet

5 noiembrie 2019

Samsung a integrat criptomoneda românescă Elrond în portofelul său virtual, a confirmat Daniel Serb, Head of Business Development la Elrond, pentru StartupCafe.ro. Astfel, utilizatorii smartphone-urilor Samsung pot folosi, prin intermediul portofelului virtual — Samsung Blockchain Wallet, criptomoneda dezvoltată în Sibiu pentru achiziția de aplicații sau alte tranzacții. 

În urma acestui parteneriat, utilizatorii Samsung vor avea acces la aplicațiile descentralizate construite pe rețeaua Elrond, în timp ce compania românească va putea ajunge mai ușor la utilizatorii Samsung la nivel global. 

Startup-ul din Sibiu a mai atras recent atenția, fiind pe locul doi în topul celor mai mari finanțări atrase în 2019 de companiile românești. Cea mai mare finanţare a fost primită de UiPath, ridicându-se la 516 milioane euro, Elrond cu 1,71 milioane euro, TypingDna cu 1,35 milioane euro, FintecOS cu 1,1 milioane euro şi Happy Recruiter cu 1 milion de euro.

„Elrond este un blockchain public, la fel ca Ethereum. El poate fi folosit pentru emiterea, stocarea și transferul de bunuri si active digitale, precum și la procesarea de scripturi persistente (n.r. smart contracts) care permit implementarea și executarea proceselor de orice nivel de complexitate. Mai concret, se pot transfera monede ERD (moneda nativa a Elrond) sau alți tokeni emiși pe Elrond blockchain, dupa modelul ERC20 tokens pe Ethereum”, a mai precizat Daniel Serb.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash