Criptomoneda romaneasca integrata in Samsung Blockchain Wallet

5 noiembrie 2019

Samsung a integrat criptomoneda românescă Elrond în portofelul său virtual, a confirmat Daniel Serb, Head of Business Development la Elrond, pentru StartupCafe.ro. Astfel, utilizatorii smartphone-urilor Samsung pot folosi, prin intermediul portofelului virtual — Samsung Blockchain Wallet, criptomoneda dezvoltată în Sibiu pentru achiziția de aplicații sau alte tranzacții. 

În urma acestui parteneriat, utilizatorii Samsung vor avea acces la aplicațiile descentralizate construite pe rețeaua Elrond, în timp ce compania românească va putea ajunge mai ușor la utilizatorii Samsung la nivel global. 

Startup-ul din Sibiu a mai atras recent atenția, fiind pe locul doi în topul celor mai mari finanțări atrase în 2019 de companiile românești. Cea mai mare finanţare a fost primită de UiPath, ridicându-se la 516 milioane euro, Elrond cu 1,71 milioane euro, TypingDna cu 1,35 milioane euro, FintecOS cu 1,1 milioane euro şi Happy Recruiter cu 1 milion de euro.

„Elrond este un blockchain public, la fel ca Ethereum. El poate fi folosit pentru emiterea, stocarea și transferul de bunuri si active digitale, precum și la procesarea de scripturi persistente (n.r. smart contracts) care permit implementarea și executarea proceselor de orice nivel de complexitate. Mai concret, se pot transfera monede ERD (moneda nativa a Elrond) sau alți tokeni emiși pe Elrond blockchain, dupa modelul ERC20 tokens pe Ethereum”, a mai precizat Daniel Serb.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash