[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Creste numarul bancilor care permit plata facturii de utilitati prin scanarea codului de bare cu telefonul mobil

10 mai 2012

10 May, 2012 – Dupa ING, la inceputul acestui an, si serviciul de Mobile Banking al Bancii Transilvania – mBT24 – permite acum plata facturilor de utilitati prin scanarea codului de bare a acestora. Facilitatea este accesibila pe telefoane de tip iPhone sau pe cele cu sistem de operare Android.

Plata utilitatilor devine, astfel, foarte simplu de realizat. Este necesar doar ca telefonul sa aiba instalata Aplicatia Banca Transilvania, care se poate descarca de pe Internet, iar ulterior trebuie urmati pasii exact ca in imaginea de mai jos. Cu ajutorul camerei foto a telefonului se realizeaza scanarea codului de bare de pe factura, iar datele de plata se incarca automat, dupa care este necesara confirmarea tranzactiei. Noua functionalitate nu presupune costuri de instalare sau de utilizare, ci doar abonarea la serviciul de mobile banking mBT24 al Bancii Transilvania.

Operatiunea de plata a facturilor este una dintre cele mai utilizate facilitati ale serviciilor BT24 Internet Banking si Mobile Banking. Functionalitatea se adauga gamei de operatiuni care pot fi efectuate prin BT24 Mobile Banking – de la plati in lei, transferuri intre conturi proprii, schimb valutar etc., pana la vizualizarea unor informatii despre tranzactiile online, solduri ale conturilor si limitele de sume setate pe carduri, respectiv informatii despre credite.

BT 24 Mobile Banking a aparut pe piata in 2011 si are, in prezent, peste 13.000 de utilizatori – atat persoane fizice cat si companii. Autentificarea se realizeaza ca si in cazul BT24 Internet Banking iar costul abonamentului de Mobile Banking este de 4 lei / luna pentru persoanele fizice si de 5 lei / luna pentru persoanele juridice.

Aceasta facilitate lansata astazi de Banca Transilvania era oferita in premiera de catre ING in luna februarie a acestui an, Fast Pay fiind primul serviciu din Romania care permite plata facturilor de utilitati folosindu-se scanarea codului de bare a facturii prin camera foto a telefonului mobil, care trebuie sa aiba functia de autofocus. In urma scanarii codului de bare de pe factura, datele de plata vor fi incarcate automat, fara a mai fi necesara realizarea altor actiuni suplimentare, clientul urmand doar sa confirme informatia si sa utilizeze digipass-ul, folosind codul de utilizator si parola deja inregistrate pentru ING Home’Bank. La momentul lansarii, oficialii ING apreciau ca pana la finele lui 2012 vor fi 50.000 de descarcari ale aplicatiei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?