Creste gradul de migrare al aplicatiilor de plata catre dispozitive mobile

25 februarie 2013

In cadrul Mobile World Congress care incepe astazi la Barcelona, MasterCard lanseaza un serviciu digital – MasterPass – care cumuleaza toate metodele de plata si permite consumatorilor de a plati de oriunde. Pentru accelerarea introducerii solutiilor de plata inovatoare, folosind dispozitive mobile, si Visa a anuntat recent un nou program pentru parteneri – Visa Ready.

MasterPass este o versiune imbunatatita a PayPass Wallet Services, care a fost lansat in primavara lui 2012 si a fost testat de cativa comercianti si emitenti. Acum, consumatorii din toata lumea pot sa se inscrie pentru a utiliza serviciul, prin intermediul institutiilor financiare din Australia si Canada, pana la sfarsitul lunii martie, si al celor din SUA si Marea Britanie, pana la sfarsitul primaverii, respectiv al verii. In plus, in 2013, MasterPass va fi disponibil si pe alte piete, printre care: Belgia, Brazilia, China, Franta, Italia, Olanda, Singapore, Spania si Suedia.

„Orice dispozitiv devine un instrument cu care poti face cumparaturi”, spune Ed McLaughlin, Chief Emerging Payments Officer, MasterCard. „MasterPass cumuleaza toate metodele de plata, de la cardurile traditionale din plastic, pana la portofelele electronice, si ofera consumatorilor posibilitatea de a plati de oriunde, intr-un mod foarte simplu, cu un singur gest.”

Chiar daca este vorba de plati direct la casa sau de plati realizate in timp ce consumatorul se plimba printre rafturile magazinului, MasterPass va sustine folosirea tehnologiei NFC, QR codes, tag-uri sau dispozitive mobile. Pentru cumparaturile online, MasterPass pune la dispozitie un proces de plata care elimina nevoia de a introduce de fiecare data informatii detaliate despre adresa de livrare si despre card.

Noul serviciu digital permite bancilor, comerciantilor si partenerilor sa ofere propriile lor portofele conectate la MasterPass. Consumatorii pot pastra in siguranta datele cardului si adresa de livrare, pe o platforma securizata, de tip cloud. In plus, portofelul permite utilizatorilor ca, pe langa cardurile MasterCard, sa foloseasca si cardurile de debit, de credit sau cele preplatite, emise sub o alta marca.

De asemenea, pentru a imbunatati procesul de cumparare inainte, in timpul si dupa plata, prin intermediul serviciilor cu valoare adaugata, consumatorul primeste mai multe informatii, precum cele despre situatia contului, alerte in timp real, programe de loialitate, oferte, etc.

Mobilitatea si implementarea pe scara larga a tehnologiei NFC in materie de plati sunt teme de maxima actualitate si pentru Visa care recent a anuntat un nou program pentru parteneri intitulat Visa Ready. Programul a fost conceput astfel incat sa ofere producatorilor de dispozitive mobile, partenerilor tehnologici, operatorilor de telefonie mobila si altor jucatori din industrie o modalitate prin care sa se asigure ca dispozitivele, software-ul si solutiile folosite la initierea si acceptarea platilor respecta cerintele Visa. Programul ofera un cadru pentru colaborarea cu Visa si bune practici care permit accesarea resurselor retelei companiei de tehnologie de plati.

Visa Ready include programul Visa pentru aprobarea dispozitivelor de plati mobile (NFC) existent, precum si un nou program pentru activarea solutiilor mobile de acceptare a platilor la POS care respecta cerintele de pe piata locala. In plus, Visa a conceput simbolul Visa Ready pentru a marca dispozitivele si solutiile de plata aprobate pentru utilizare cu platile Visa.

„Ritmul inovatiei din industria platilor necesita o noua abordare care sa asigure testarea, aprobarea si comercializarea rapida a metodelor de plata inovatoare. Desi este foarte important sa ne asiguram ca noile solutii de plata sunt sigure si fiabile, este la fel de important sa incurajam transformarea ideilor deosebite in noi modalitati de plata”, a declarat Mariano Dima, vicepresedinte executiv, Visa Europe.

Update

Visa si Samsung au incheiat o alianta globala pentru lansarea Visa Mobile Provisioning Service, un serviciu care permite institutiilor financiare sa descarce in siguranta informatii privind conturile de plati pe dispozitive Samsung, prevazute cu tehnologie NFC. Aceasta este prima alianta incheiata intre o companie de plati si un important producator de dispozitive cu tehnologie NFC si pregateste terenul pentru implementarea pe scara larga a platilor mobile.

Concret, tehnologia de plata Visa va fi incorporata in noua generatie de dispozitive mobile Samsung, astfel incat consumatorii vor putea sa realizeze plati contactless cu ajutorul aplicatiei Visa payWave, printr-o simpla apropiere a dispozitivului mobil de cititor.

Pentru a permite institutiilor financiare sa lanseze pe scara larga programe de plati mobile (NFC), Samsung va oferi bancilor posibilitatea de a incarca informatii privind contul de plati prin transfer direct intr-un cip sigur, integrat in dispozitive Samsung, prin intermediul Visa Mobile Provisioning Service , corelat cu Samsung KMS (Key Management System) – un serviciu care creeaza domenii sigure de stocare a datelor pentru emitenti.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?