[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Creste cererea pentru solutii digitale in sectorul financiar. FintechOS raporteaza dublarea clientilor si o crestere cu 300% a veniturilor in primul trimestru.

7 mai 2020

FintechOS, furnizor global de tehnologie pentru transformarea digitală a băncilor, asigurătorilor și a altor organizații care oferă servicii financiare, își consolidează creșterea si anunta ca a înregistrat o evoluție cu 300% a veniturilor în primul trimestru din acest an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania FintechOS și-a dublat numărul de clienți noi comparativ cu lunile de dinainte de declararea pandemiei iar aceasta s-a vazut in volumul vânzărilor noi în timpul celor două luni afectate de carantină (martie – aprilie 2020) care a ajuns sa reprezinte dublul mediei lunare din precedentele sase luni.

De asemenea, veniturile recurente ale companiei (indicator relevant pentru companiile finanțate de VC) s-au dublat în ultimele șapte luni.

Explicația acestor rezultate constă în faptul că „tot mai multe companii din sectorul financiar adoptă noi tehnologii pentru automatizarea anumitor procese, migrarea către mediul digital și soluții cloud.”, potrivit comunicatului.

Astfel, in ultimele luni, în contextul pandemiei COVID-19, nevoile digitale ale băncilor, asigurătorilor, dar și ale altor organizații care oferă servicii financiare – cum ar fi cele din comerțul online și telecomunicații – „au crescut simțitor”.

„Cele mai solicitate soluții au fost înrolarea online de noi clienți, configurarea de sucursale virtuale și serviciile de asistență online prin tehnologii de tip remote video și co-browsing.”, precizeaza compania.

Printre clienții care au anunțat recent cum i-a ajutat tehnologia FintechOS să se adapteze la noua realitate economică privind munca de acasă și serviciile 100% digitale se numără Banca Transilvania, CEC Bank, Asirom, parte din Vienna Insurance Group sau Flanco.

Pentru CEC Bank, în parteneriat cu Deloitte România, FintechOS a creat și implementat soluția tehnică a pachetului „Bun Venit!”, pe care CEC Bank l-a lansat la final de martie, într-un proiect amplu de digitalizare a produselor și serviciilor oferite în România și peste hotare. Pentru Asirom, FintechOS a furnizat tehnologia care a fost integrată în sistemul informatic al companiei și în aplicația de digital claims, în mai puțin de două luni. 

În prezent, FintechOS lucrează în mod activ la peste 20 de proiecte în care implementează soluții omnichannel pentru bănci și asigurători din Marea Britanie, Europa Centrală și de Est, Asia de Sud-Est și America de Nord.

În 2019, când a beneficiat de o rundă de investiții de tip Serie A, în valoare de aproximativ 14 milioane USD, FintechOS s-a numărat printre start-up-urile europene cel mai bine finanțate, potrivit unui raport CB Insights.

Fondatorii FintechOS, Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, sunt în discuții cu un număr mare de investitori, aproape dublu față de rundele anterioare, pentru o nouă finanțare.

Actualmente FintechOS are birouri în Londra, Amsterdam, Viena și București și urmează să-și extindă operațiunile în Statele Unite și Asia.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?