[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CreditAmanet: „Observăm o creștere a procentului clienților care își securizează economiile prin achiziția de bijuterii din aur. Vom asista la noi maxime istorice ale prețului acestui activ.”

3 noiembrie 2023

Ultimele săptămâni au adus recorduri peste recorduri ale prețului aurului, atât pe piața internațională, cât și pe cea din România. La finalul lui octombrie, Banca Națională a afișat prețuri care au depășit 300 de lei pentru gramul de aur, iar specialiștii consideră că metalul prețios e mai scump, în medie, cu peste 8% după evenimentele din Orientul Mijlociu, iar tendința este în continuă creștere.

Aurul a fost considerat întotdeauna un activ de refugiu și o protecție sigură împotriva inflației. Prețul său tinde să crească în perioadele de incertitudine financiară și politică, din dorința oamenilor de a-și asigura veniturile. Le trăim acum pe amândouă, așa încât nu ne miră să observăm o creștere a procentului clienților care își securizează economiile prin achiziția de bijuterii din aur. Acest activ este atractiv atât pentru marii, cât și pentru micii investitori, cu atât mai mult cu cât dezvoltarea tehnologiei și a platformelor de tranzacționare facilitează mult procesul de achiziție„, spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, companie lider de piață care administrează cea mai diversificată platformă de tranzacționare pentru metale preţioase, electronice, bijuterii şi produse de lux.

De altfel, după creșterile importante ale prețului aurului cauzate de pandemie, războiul din Ucraina și contextul politic complex din întreaga lume care a culminat cu conflictul din Orientul Mijlociu, valoarea acestui activ a crescut constant, iar agențiile de prognoză economică sunt în majoritate de acord că tendința se va menține până în 2030.

În momentele de tensiune cumulată, când totul se depreciază, aurul crește. Cu siguranță vom asista la noi maxime istorice ale prețului acestui activ și în perioada următoare„, mai spune Cosmin Popovici.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?