[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

CreditAmanet investește peste 1 milion de euro în digitalizarea serviciilor companiei si anunta o crestere de 25% a cifrei de afaceri pe primul semestru

12 octombrie 2023

CreditAmanet, companie lider de piață cu peste 15 ani experiență în domeniu, alocă peste un milion de euro digitalizării.  Investițiile s-au îndreptat în direcția implementării unui sistem integrat de management electronic al documentelor, un sistem ERP și în dezvoltarea segmentului de e-commerce. Semnătura electronică a fost introdusă în toate agențiile teritoriale CreditAmanet, iar proiectele va continua cu dezvoltarea a două platforme digitale de tranzacționare.

Transformarea digitală a companiei este esențială din perspectiva de creștere a holdingului CreditAmanet, pentru că susține capitalizarea avantajelor competitive, influențează pozitiv interacțiunea cu clienții și are impact benefic asupra comunității și mediului„, spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici.

Rezultatele primului semestru din 2023

CreditAmanet a înregistrat în primul semestru din 2023 rezultate financiare consolidate cu peste 25% mai mari decât în anul precedent. Cifra de afaceri a holdingului cu 3 linii de business (amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile) a ajuns astfel la 42,31 milioane de lei în primul semestru din 2023, o creștere de 26,22% față de 33,52 milioane de lei în aceeași perioadă a anului trecut. Profitul companiei pentru prima jumătate a anului curent a atins valoarea de 4,44 milioane de lei, o apreciere procentuală de 24,11 comparativ cu 3,58 milioane de lei în primul semestru al anului trecut.

Totodată, compania și-a consolidat rețeaua națională de agenții și a deschis un nou punct operațional la Sibiu. Acesta marchează implementarea unui nou concept de amenajare, care are în centru atât facilitarea interacțiunii clienţilor cu produsele şi serviciile CreditAmanet, cât și o experiență premium de shopping.

Dezvoltarea accelerată a companiei și creșterea cu 15% a personalului raportat la anul anterior au condus la necesitatea relocării sediului principal. În luna iunie, CreditAmanet și-a inaugurat birourile „verzi” din cea mai înaltă clădire din România, SkyTower, iar investiția în acest proiect s-a apropiat de 500.000 euro.

Intensificarea prezenței online și crearea de noi facilități pentru clienți constituie unul dintre obiectivele CreditAmanet pentru următorul exercițiu financiar. Pentru cel de-al doilea semestru din 2023, compania românească își propune să mențină același ritm de creștere de 25% pe toate liniile de business, atât în ce privește cifra de afaceri, cât și profitul.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?