Credit Europe Bank va lansa un card de credit dedicat segmentului premium

19 martie 2016

Credit Europe Bank Romania pregateste lansarea unui card de credit adresat unui public restrans compus din manageri, investitori, persoane cu venituri considerabil peste medie, a declarat Yakup Cil, CEO-ul bancii. Produsul va fi lansat cel tarziu in luna iulie a acestui an.

Lansarea unui nou card de credit are loc pe fondul cresterii inregistrate de banca pe acest segment, de 5% fata de 2014, in timp ce sumele rulate pe aceste carduri emise de banca turceasca au crescut si ele cu 8%. In prezent, institutia bancara are un portofoliu de 300.000 de carduri active.

Banca se asteapta la o crestere de 12% pentru anul in curs, tinta considerate relativ usor realizabila, daca se iau in considerare cele 10.000 de carduri vandute in primele doua luni ale anului.

Strategia bancii se axeaza pe segmentul de carduri si mai putin pe creditele ipotecare. “In mod intentionat, nu ne vom concentra pe acestea, ci pe retail banking, pe carduri de credit, pe piata carora suntem numarul doi, iar cota noastra de piata este de 18%”, a adaugat CEO-ul bancii.

Sursa: wall-street.ro

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?