[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Credit Europe Bank: rulajele pe cardurile de credit in 2017 reprezinta aproape jumatate din valoarea portofoliului de credite

22 martie 2018

Credit Europe Bank România a încheiat anul financiar 2017 cu un portofoliu de 315.937 carduri de credit care au generat un rulaj de 1.096 mil lei (240 mil. euro), sumele utilizate pe cardurile de credit fiind in crestere cu peste 10% fata de 2016. De asemenea, rulajele pe carduri reprezinta aproximativ jumatate din valoarea portofoliului de credite, care era de 2.244 mil. lei la finele anului trecut.

„Pe segmentul retail, sub brand-ul CardAvantaj, cardurile de credit au continuat să fie principalul motor al creșterii. Numărul acestora a continuat să se mărească, iar rulajul sumelor utilizate a crescut cu peste 10% față de 2016. O astfel de creștere este rezultatul atragerii de noi clienți precum și a activării portofoliului actual”, a declarat Yakup Cil, CEO al Credit Europe Bank România.

„În ceea ce privește cardurile, obiectivul avut în vedere pentru anul 2018 este la fel de ambițios; banca țintește către o creștere a vânzărilor de carduri de 20% și o majorare a rulajului sumelor utilizate cu peste 15% față de anul trecut, concomitent cu o mărire a cotei de piață și a rentabilității. Pentru atingerea acestor obiective, CEB va continua să investească în noi tehnologii, dezvoltând parteneriate strategice cu principalii comercianți/retaileri, și majorând cheltuielile de marketing, propoțional cu creșterea anuală a afacerii.”, potrivit comunicatului de presa.

Oficialii  bancii apreciaza performanta financiara din 2017 ca fiind „solida”, in conditiile in care profitul brut a atins un nivel „satisfacator” iar activitatea de creditare „nu a scazut”.

„Rezultatele obținute arată că, pentru CEB România, 2017 a fost un an de succes pe mai multe linii. Banca a avut o performanță financiară solidă, profitul brut atingând un nivel satisfăcător de 54 de milioane RON (n.r. in crestere cu 32% fata de anul anterior) cu o rată a solvabilității de peste 20%.”, mai precizeaza banca.

În anul 2017, rata noilor activități de creditare pe segmentul corporate și IMM nu a scăzut, iar creditările corporate și IMM au avut o ușoară creștere. În 2017, totalul depozitelor clienților a rămas constant, la un nivel de peste 600 de milioane de euro, cu o bază a depozitelor bine diversificată.

„Privind în perspectivă, ne exprimăm încrederea în capacitatea noastră de a continua rata de creștere profitabilă, atât în 2018, cât și după acest an. Pentru anul 2018, principalele noastre obiective continuă să fie extinderea segmentului cardurilor de credit, precum și activitățile de creditare a companiilor mari și a IMM-urilor”, a adăugat Yakup Cil.

Credit Europe Bank a incheiat anul 2017 cu 55 de sucursale deservite de 893 de angajati si cu o retea proprie de acceptare a cardurilor formata din 9.372 terminale: 120 de ATM-uri si 9.252 POS-uri. Banca a raportat total active de 4.682 mil. lei, din care depozitele clientilor au reprezentat 2.933 mil. lei. Venitul operational inainte de provizioane a fost de 221 mil. lei.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?