[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Credit Europe Bank Romania si-a redus activele dar a înregistrat un profit net de peste doua ori mai mare, pe fondul reducerii cheltuielilor operationale si a cresterii cifrei de afaceri pe cardurile de credit

25 martie 2024

În 2023, Credit Europe Bank (România) S.A. a inregistrat scaderi pe linie: active, portofoliu de credite, depozite atrase. Cu toate acestea, banca a obținut un profit net de 66,8 milioane de lei în 2023, de peste două ori mai mult decât în 2022. Performanta a fost obtinuta in principal ca urmare a reducerii cu peste 20% a cheltuielilor operationale avand in vedere ca portofoliul de credite s-a diminuat cu peste 30%.

Veniturile diviziei de carduri de credit a Credit Europe Bank România, au impactat pozitiv rezultatul operational. Acestea s-au ridicat la 1,6 miliarde de lei, o creștere cu 13,5% față de 2022.


„Credit Europe Bank România a făcut investiții și în 2023. Obiectivul nostru principal continuă să fie digitalizarea. Am lansat noi produse pe piață, cum ar fi aplicația noastră de digital banking, monet, și le-am oferit comercianților din România prima oportunitate de a accepta plăți în rate cu ajutorul aplicației Avantaj SoftPOS. În 2024, vom continua să lansăm noi produse și servicii pentru clienții noștri și să ne extindem operațiunile de retail”, a declarat Yakup Çil – Președintele Executiv al Credit Europe Bank (România) S.A..

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?