[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Credit Europe Bank (România) S.A. inițiază fuziunea cu compania mamă Credit Europe Bank N.V.

10 iunie 2024

În data de 7 iunie, Adunarea Generală a Acționarilor Credit Europe Bank (România) S.A. a aprobat fuziunea transfrontalieră intra-grup. „Fuziunea transfrontalieră este un proces amplu care depinde de mai mulți factori și este supus aprobărilor autorităților de reglementare din România și Olanda. După fuziune, Credit Europe Bank (România) S.A. își va continua activitatea în România ca sucursală a companiei mamă din Olanda.” – potrivit comunicatului.

„Schimbarea organizatorică în cadrul Grupului face parte din revizuirea strategică a Credit Europe Bank în vederea îmbunătățirii operațiunilor sale bazate pe expertiza și resursele comune. Aceasta susține planul băncii de a-și continua activitatea sustenabilă în România și va facilita oferirea de produse fiabile și servicii financiare ușor de utilizat.” – se mai arata in comunicat.

Banca mai precizeaza că produsele și serviciile vor putea fi utilizate de către clienți fără întreruperi pe tot parcursul procesului, în timp ce depozitele fiecărui client vor fi în continuare garantate prin sistemul de garantare a depozitelor în vigoare în Uniunea Europeană, care este deja utilizat și în România.

____________

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca este activă din 1993, când a funcționat sub numele de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în 2000) și apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind numele de Credit Europe Bank România.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?