Credit Europe Bank – cifra de afaceri pe cardurile de credit a crescut cu 12% in 2022, pana la 1,4 mld. lei. Banca a obtinut un profit net la jumatate fata de 2021.

20 martie 2023

Deși nivelul activelor băncii a scăzut, Credit Europe Bank România a atins un portofoliu de credite de 2,3 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior, in conditiile in care si-a diminuat soldul depozitelor atrase de la clienti cu 4%.

În aceeași perioadă banca a obținut un profit net de 34,5 milioane de lei, la jumatate fata de rezultatul obtinut in 2021, în contextul „investițiilor permanente în digitalizare” – potrivit comunicatului.


Totodată, cifra de afaceri generată de cardurile de credit s-a situat la 1,41 de miliarde de lei, în creștere cu 12% față de 2021.

Sursa: Credit Europe Bank Romania

2022 a fost încă un an al investițiilor pentru Credit Europe Bank România. Digitalizarea rămâne prioritarea noastră. Am lansat noi produse pe piață, cum ar fi Google Pay, aplicația Avantaj SoftPOS destinată comercianților și Cardul Virtual utilizabil pe dispozitivele mobile. Vom continua să introducem noi produse în 2023 și în viitor”, a declarat Yakup Çil, CEO al Credit Europe Bank România.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?