[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Credex IFN raportează o creștere de 95% a portofoliului de credite in 2021 si un obiectiv de +140% pentru acest an. Aproape opt din 10 credite de nevoi personale sunt acordate online, pe flux 100% digital.

10 iunie 2022

Credex, instituție financiară nebancară, raporteaza ca portofoliul de credite, alcătuit din credite de bunuri de consum și de nevoi personale, a depășit pragul de 140 milioane de lei în 2021, cu 95% mai mult față de 2020 (71,8 milioane lei).

Instituția a realizat un profit net în 2021 de peste 2,6 milioane de lei, reușind astfel trecerea la profit după doar trei ani de la înființare în 2018, potrivit comunicatului de presa. „Acest lucru se datorează intensificării activității comerciale, Credex devenind la mijlocul anului trecut principalul finanțator de credite pentru clienții retailerilor Altex și Media Galaxy,” precizeaza compania.


Pentru acest an, Credex IFN și-a propus să acorde credite în valoare de 400 milioane de lei, cu 140% mai mult față de anul trecut. De asemenea, profitul instituției pentru 2022 este estimat la 15 milioane de lei.

“Anul trecut am început un proces intens de eficientizare și digitalizare a proceselor, acțiune ce continuă și anul acesta. Alături de parteneri strategici, suntem capabili să adaptăm procese interne rentabile și eficiente, ceea ce duce, de asemenea, la o experiență mai bună a clienților. Pe măsură ce continuăm să ne creștem volumele de creditare, ne angajăm să diversificăm produsele și să oferim servicii financiare digitale sigure.” declară Traian Baicu, Director General Credex IFN.

Credex IFN oferă posibilitatea accesării unui credit, atât online, cât și offline, prin birourile dedicate amplasate în magazinele partenerilor comercianți. De asemenea, „peste 78% din creditele de nevoi personale sunt acordate online, pe flux 100% digital, marcând cel mai ridicat nivel de până acum,” mai precizeaza compania.  

In cursul anului 2021, valoarea finanțată a fost de 166 milioane lei, față de 100 milioane în 2020. Valoarea medie finanțată pentru creditul de nevoie personale a crescut în 2021 la 9.067 lei, cu 29% mai mult față de anul anterior (de la 7.012 lei). Valoarea medie finanțată pentru creditul de bunuri de consum a crescut la 2.789 lei, cu 17,6% mai mult față de anul trecut (de la 2.314 lei).

Dezvoltări digitale în 2022:

  • Implementarea semnăturilor digitale pentru contractele de creditare încheiate în magazinele fizice.
  • Noi dezvoltări în Aplicația Mobilă, push notifications și eKyc automat pentru noii clienți.
  • Plăți instant pe cardul de debit, pentru creditele de nevoi personale.

___________

Înființată în anul 2018, CREDEX IFN S.A. este o instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale. Compania face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă servicii de creditare: credite de bunuri de consum, credite de nevoi personale și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife. De asemenea, se ofera finantare si IMM-urilor.

Activitatea de creditare a companiei se realizează prin intermediul partenerilor comerciali (ALTEX, Media Galaxy, Mobexpert, SF Travel, Selgros, Brico Depot) Credex Broker – structura internă de agenți de vânzare (vânzări directe) dar și online prin intermediul aplicației mobile Credex și platforma site-ului Credex IFN.

Credex IFN acordă credite cu sume ce pornesc de la 300 lei până la 50.000 lei, cu o perioadă de rambursare de la 2 luni și până la maximum 5 ani. Instituția financiară are peste 120.000 de clienți.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?