Credex IFN lanseaza „in premiera” servicii de finantare destinate companiilor

24 noiembrie 2021

Credex IFN, principalul partener de creditare al retelei Altex, lanseaza, in premiera, servicii de finantare destinate IMM-urilor. Companiile pot primi credite rapide, intre 5.000 si 500.000 lei, pentru achizitionarea de echipamente IT&Telecom, aparatura electronica si electrocasnica, de la comerciantii parteneri Altex si Media Galaxy.

„Introducerea solutiilor financiare pentru persoane juridice, in portofoliul Credex, a aparut dintr-o nevoie a clientilor. Putini retaileri faciliteaza plata in rate pentru companii, in prezent. Estimam ca aproximativ 20% din valoarea totala a creditelor pe care le vom acorda, anul viitor, vor merge catre IMM-uri”, declara Traian Baicu, Director General Credex IFN.

Procesul de aprobare al unui credit este unul rapid, de maximum 24 de ore, iar companiile au nevoie de putine documente pentru dosarul de analiza.

CREDExpress, linia de produse financiare destinata companiilor mici si mijlocii, include CREDExpress Invest – credit pentru achizitia de bunuri in rate de la comerciantii parteneri si CREDExpress Revolving – credit pentru achizitia de marfuri cu plata la un termen de la livrare.

Astfel, ȋntreaga gama de zeci de mii de produse disponibile in magazinele Altex si Media Galaxy pot fi achizitionate de acum si de persoanele juridice, cu plata la un termen stabilit sau in rate, in limita sumei aprobate. Companiile interesate au la dispozitie formularul online de solicitare de pe site-ul Credex, in sectiunea dedicata persoanelor juridice sau pot intra in legatura cu ofiterii Credex din cele 125 de magazine Altex si Media Galaxy.

“Este prima data când oferim, in cadrul magazinelor Altex si Media Galaxy, finantare pentru persoane juridice, prin partenerul nostru principal de finantare Credex. Suntem liderul pietei de electro-IT si suntem convinsi ca multe dintre produsele noastre sunt de interes si pentru aceasta categorie de clienti”, declara Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex România.

Finantarea companiilor va fi disponibila, pe viitor, si pentru alti retaileri care vor dori sa ofere aceste servicii financiare clientilor persoane juridice.

____________

Înființată în anul 2018, CREDEX IFN S.A. este o instituție financiară nebancară, înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale. Compania face parte din grupul Altex România. În prezent, compania oferă o gamă variată de servicii  financiare: credite de bunuri de consum, credite de nevoi personale, credite auto și asigurări de viață în parteneriat cu Metlife.

Din 2021, Credex IFN este principalul finanțator de credite al magazinelor Altex, Media Galaxy și Mobexpert.

Credex IFN acordă credite cu sume ce pornesc de la 300 lei până la 20.000 lei, pentru personele fizice și între 5.000 și  500.000 lei pentru persoanele juridice, cu o perioadă de rambursare de la 2 luni și până la maximum 5 ani. De la înființare, Credex IFN a finanțat credite în valoare de peste 47 de milioane de euro. 

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?